Naturablog

Ételek, amiket véletlenül se egyél éhgyomorra

Szerző: virag Közzétéve:

Az étkezések közötti hosszú szünet után a gyomrunk különösen sebezhetővé válik. Elmondom, hogyan ne árts neki, és milyen ételeket nem szabad éhgyomorra fogyasztani.

Joghurt, kávé és narancslé- sokunknál pont így kezdődik a reggel, és a filmekben, az élelmiszerblogokon is ezek jönnek szembe velünk. Valószínűleg senki nem tudja, hogy az összes felsorolt ​​termék tiltólistás, ha éhgyomorra akarunk bedobni valamit. Jobb eltávolítani őket a reggeli menüből – és még egy pár dolgot, amiket most fel is sorolok, és azt is elmondom miért.

Gyors reggeli – gabonafélék, instant gabonafélék

Bár ezeket a termékeket ideális ételnek tartjuk a nap kezdetén, a legjobb, ha természetes, egészségesebb ételekkel helyettesítjük őket. A gazdag szénhidrát-, és instant gabonaforrás drámaian megnöveli a vércukorszintet, ami aztán gyorsan csökken, és súlyos éhséget okoz. Ennek eredményeként rövid időre megjelenik a jóllakottság érzése, és néhány óra múlva újra enni akarunk.

Forrás:Pinterest

Kávé

Reggel egy csésze friss kávé hasznos, de sajnos rossz szokás. Ha úgy döntünk, hogy a nap elején kényeztetni akarjuk magunkat ezzel az itallal, akkor mindenképpen egy jó étkezést követően tegyük. A tény az, hogy a koffein elősegíti a gyomornedv termelését, amely táplálék hiányában korrodálni kezdi a gyomor nyálkahártyáját és gyomorhurutot vált ki. Egyébként a kávéhoz adott tej tovább ronthatja az egész helyzetet. Az italban lévő fanyar anyagok a tejfehérjékkel egyesülve olyan vegyületeket képeznek, amelyek ezt követően vesekövekben rakódnak le.

Fűszerek

A csípős fűszerek és más egyéb fűszeres ételek ugyanúgy hatnak a gyomorra, mint a kávé, túlzott gyomornedv -termelést váltanak ki, és hozzájárulnak a gyomor -bél traktus betegségeinek kialakulásához.

Cukor tartalmú ételek

Ne gondoljuk, hogy egy csokoládé vagy a cukros zsemle felvidít minket reggel. Inkább ellenkezőleg, elrontják a hangulatot, és a legszebb napsütéses napot is unalmassá változtatják. Kiderült, hogy amikor a cukor üres gyomorba kerül, irritálja a hasnyálmirigyet, amely azonnal inzulint kezd termelni. Ennek eredményeként a vércukorszint drámaian csökken, ami miatt szomorúak, fáradtak és ingerültek lehetünk.

Forrás:Pinterest

Hideg és szénsavas italok

A hideg és szénsavas italok szintén a nyálkahártyákat irritálják, valamint összeszűkítik a gyomor ereit, rontják a helyi vérkeringést, ami megnehezíti az élelmiszer emésztését. Ezért, ha reggel vad szomjúsággal ébredünk fel, oltsuk el szobahőmérsékletű sima vízzel.

Joghurtok és más erjesztett tejtermékek

A joghurtok hagyományos reggelinek számítanak azoknál akik sietnek, és azoknak, akik nem szeretnek reggel főzni. Sajnos ilyen pillanatokban az előnyei egyszerűen eltűnnek. Az éhgyomorra elfogyasztott joghurt nem káros, de nem is jó. A legfontosabbak dologok ebben a termékben a hasznos baktériumok, amelyek segítik az emésztést. Azonban csak teli gyomorral dolgoznak, ellenkező esetben, ha étkezés előtt bejutnak a szervezetbe, egyszerűen megöli őket a gyomornedv. Tehát üres gyomorra fogyasztva a joghurt kalóriát sem ad.

Citrusfélék

A filmekben reggelik friss narancslével indulnak, de ez sajnos nem a legjobb ötlet. Az ok ismét a gyomornyálkahártyában keresendő. A narancs, a grapefruit, a mandarin és a citrusfélék nagy mennyiségű savat tartalmaznak, ami üres gyomorba kerülve gyomorégést okoz, és növeli a gyomorhurut kockázatát. A fekélyek és egyéb emésztőrendszeri problémák kialakulásának lehetőségét is fokozzák.

Forrás:Pinterest

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!