EgészségBlog

A legfinomabb desszert a francia konyhában: Vegán Tarte Tatin

Szerző: virag Közzétéve:

Íme a finomság, amiért minden párizsi nő rajong.

A franciák híresek isteni desszertjeikről, gondoljunk csak a fantasztikus szufléjukra. Persze a legtöbbet bonyolult elkészíteni, ezért inkább a cukrászdában fogyasztjuk őket, de most mutatok egy Franciaországban közkedvelt receptet, amit egyszerűen, gyorsan, olcsón is meg lehet valósítani. Készüljön az a Tarte Tatin, magyarul almatorta!

Hozzávalók:

  • 150 g vegán vaj
  • 5 db édes alma
  • 250 g leveles tészta
  • 150 g nádcukor
  • 1 csipet fahéj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Egy tepsit kikenünk vegán vajjal és megszórjuk cukorral.
  2. Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk fahéjjal és formába rendezzük. 
  3. Most borítsuk be almákat leveles tésztával, és süssük 180 ° C -on a sütőben fél órán keresztül. 
  4. Hűtsük le a kész pitét, és fordítsuk meg úgy, hogy az alma a tetején legyen. 
  5. Ha esetleg van otthon, tálaljuk a leghíresebb francia finomságot vegán vaníliafagylalttal. 
  6. + a sütemény nemcsak almával, hanem körtével vagy bármilyen más kemény gyümölccsel is elkészíthető.