A legfinomabb desszert a francia konyhában: Vegán Tarte Tatin
Íme a finomság, amiért minden párizsi nő rajong.
A franciák híresek isteni desszertjeikről, gondoljunk csak a fantasztikus szufléjukra. Persze a legtöbbet bonyolult elkészíteni, ezért inkább a cukrászdában fogyasztjuk őket, de most mutatok egy Franciaországban közkedvelt receptet, amit egyszerűen, gyorsan, olcsón is meg lehet valósítani. Készüljön az a Tarte Tatin, magyarul almatorta!
Hozzávalók:
- 150 g vegán vaj
- 5 db édes alma
- 250 g leveles tészta
- 150 g nádcukor
- 1 csipet fahéj

Elkészítés:
- Egy tepsit kikenünk vegán vajjal és megszórjuk cukorral.
- Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk fahéjjal és formába rendezzük.
- Most borítsuk be almákat leveles tésztával, és süssük 180 ° C -on a sütőben fél órán keresztül.
- Hűtsük le a kész pitét, és fordítsuk meg úgy, hogy az alma a tetején legyen.
- Ha esetleg van otthon, tálaljuk a leghíresebb francia finomságot vegán vaníliafagylalttal.
- + a sütemény nemcsak almával, hanem körtével vagy bármilyen más kemény gyümölccsel is elkészíthető.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!