Naturablog

Villámrecept: Vegán bruschetta Olaszországból!

Szerző: virag Közzétéve:

Megmaradt egy csomó kenyér a hétvégéről, és nincs ötleted, hogy milyen receptet készíts ma este vacsorára? Akkor van egy ötletes, egészséges – sőt vegán ötletünk a számodra. Az olasz bruschetta finom, gyorsan elkészíthető, és tökéletes a már nem friss kenyérmaradékhoz. Mindenféle kenyeret használhathatsz: baguettet, ciabattát vagy kovászos kenyeret is.

A Bruschetta az olasz „bruscare” szóból származik, lefordítva „pirítós”, és klasszikus „szegény ember étele” volt. Egy száraz, megmaradt kenyérszelet, fokhagymával bedörzsölve, megsózva és olívaolajjal megöntözve, finom étellé válik, ha serpenyőben megpirítjuk. Az olasz szántóföldi munkások találmánya tökéletes példa arra, hogy milyen zseniálisan egyszerű az olasz konyha. Szeretjük a bruschettát gyors vacsoraként, de előételként is. És most, hogy a paradicsomnak szezonja van, a bruschetta annál inkább jó választás.

Hozzávalók:

  • maradék kenyér
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1/2 újhagyma
  • friss bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • egy csipet citromlé
  • só, bor
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Ha nincs felszeletelve a kenyér, vágjuk 1-2 cm vastag szeletekre.
  2. Negyedeljük a paradicsomot, aprítsuk fel a hagymát. Hámozzunk meg 1 gerezd fokhagymát. A bazsalikomot finom csíkokra vágjuk. Tegyünk mindent (a bazsalikom kivételével) egy tálba, és keverjük össze olívaolajjal és citromlével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig hagyjuk állni.
  3. Felezzük meg a második gerezd fokhagymát, és dörzsöljük meg vele a kenyérszeleteket. Egy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a kenyérszeleteket olívaolajon, hogy aranybarnák legyenek. ha úgy jobban tetszik, a sütőben is kisüthetjük őket 180 fokon.
  4. A meleg kenyeret tányérokra rendezzük, befedjük a paradicsomsalátával, és rászórjuk a bazsalikomot.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!