EgészségBlog

Annyira finom! Ez a vegán spenótos gofri lehet az új kedvenced

Szerző: virag Közzétéve:

Belga gofri? Szeretjük, de tudunk egy új receptet, ami van legalább annyira finom.

Ez a gofri verzió cukormentes és vegán: bizony, a spenótos gofri. A recept titkos sztárja a tésztában lévő ásványvíz. Ez az egyetlen módja annak, hogy a tészta olyan bolyhos legyen, mint amilyennek szeretjük. A legjobb, ha ráveszed magad, és azonnal elkezded!

Hozzávalók:

  • 1 db újhagyma
  • 200 g spenótlevél
  • egy csipet szerecsendió
  • bors
  • 1 ek utifű maghéj
  • 200 ml szójatej
  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 ek sütőpor
  • ½ tk só
  • ½ tk kömény
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 ek juharszirup vagy méz
  • 250 ml buborékos ásványvíz
  • 50 g fenyőmag (elhagyható)
  • 200 g szójajoghurt
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Az újhagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy evőkanál olajjal megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és addig főzzük, amíg össze nem fonnyad. Ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval és borssal ízesítjük.
  2. A gofri tésztához keverjük össze az utifű maghéjat a szójatejjel, és hagyjuk néhány percig ázni.
  3. A lisztet, sütőport, sót, köményt, kevés szerecsendiót, borsot, olajat és juharszirupot simára keverjük, és hozzáadjuk a buborékos vizet.
  4. Melegítse elő a gofrisütőt, és enyhén kenjük meg.
  5. Az utifű maghéjat a tésztába keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a spenótot.
  6. A gofrisütő méretétől függően öntsünk 2-3 evőkanál tésztát a lyukakba, és süssük aranybarnára.
  7. Ismételjük meg a tészta többi részével, és süsse meg a fenyőmagot- ha van- egy serpenyőben további zsír nélkül.
  8. Tálaljuk a gofrit szójajoghurttal és fenyőmaggal, vagy más maggal.