Annyira finom! Ez a vegán spenótos gofri lehet az új kedvenced
Belga gofri? Szeretjük, de tudunk egy új receptet, ami van legalább annyira finom.
Ez a gofri verzió cukormentes és vegán: bizony, a spenótos gofri. A recept titkos sztárja a tésztában lévő ásványvíz. Ez az egyetlen módja annak, hogy a tészta olyan bolyhos legyen, mint amilyennek szeretjük. A legjobb, ha ráveszed magad, és azonnal elkezded!
Hozzávalók:
- 1 db újhagyma
- 200 g spenótlevél
- egy csipet szerecsendió
- bors
- 1 ek utifű maghéj
- 200 ml szójatej
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 ek sütőpor
- ½ tk só
- ½ tk kömény
- 3 evőkanál olaj
- 1 ek juharszirup vagy méz
- 250 ml buborékos ásványvíz
- 50 g fenyőmag (elhagyható)
- 200 g szójajoghurt

Elkészítés:
- Az újhagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy evőkanál olajjal megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és addig főzzük, amíg össze nem fonnyad. Ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval és borssal ízesítjük.
- A gofri tésztához keverjük össze az utifű maghéjat a szójatejjel, és hagyjuk néhány percig ázni.
- A lisztet, sütőport, sót, köményt, kevés szerecsendiót, borsot, olajat és juharszirupot simára keverjük, és hozzáadjuk a buborékos vizet.
- Melegítse elő a gofrisütőt, és enyhén kenjük meg.
- Az utifű maghéjat a tésztába keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a spenótot.
- A gofrisütő méretétől függően öntsünk 2-3 evőkanál tésztát a lyukakba, és süssük aranybarnára.
- Ismételjük meg a tészta többi részével, és süsse meg a fenyőmagot- ha van- egy serpenyőben további zsír nélkül.
- Tálaljuk a gofrit szójajoghurttal és fenyőmaggal, vagy más maggal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!