Nyári desszert: Sütés nélküli vegán lime fagylalt torta
Ez a nyári torta tökéletes délutáni frissítő. A csípős lime levegős krémmel és ropogós kekszes alappal találkozik.
Ne aggódj, ha tortát akarsz készíteni nem kell megsülnöd. A sütő ugyanis teljesen felesleges ehhez a csodálatosan friss nyári süteményhez. A lime fagylalttorta a torta és a fagylalt kombinációja – és senki nem tud neki ellenállni. De még ennél is jobb, hogy a frissítő alkotás sütés nélkül készül, és csak néhány percet vesz igénybe az elkészítése.
Hozzávalók:
- 300 g omlós keksz
- 70 g vegán vaj
- 7 db lime
- 500 g cukrozott növényi tej
- 500 ml vegán krém
- 1 lime a díszítéshez

Elkészítés:
- Helyezzük a kekszeket egy zárható zacskóba, és morzsoljuk össze sodrófával vagy kanállal.
- A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban, majd hozzáadjuk a kekszmorzsát és elkeverjük.
- Egy tortaformát (24 cm) kibélelünk sütőpapírral, és hozzáadjuk a kekszkeveréket. Kanállal megkenjük, és jól lenyomkodjuk az alját és a széleit.
- Mossuk meg az összes lime-t. A héját finomra reszeljük, és kifacsarjuk a levét. A héját és a levét összekeverjük a tejjel.
- A vegán tejszínt kemény habbá verjük – a krém állagának stabilnak, de rugalmasnak kell lennie. Nem szabad “állnia”. Ezután adjuk hozzá a tejet és lime keveréket a krémhez, és jól dolgozzuk össze. A tölteléket a kekszalapra tesszük, és legalább 7 órára fagyasztóba tesszük.
- Tálalás előtt körülbelül 15 perccel vegyük ki a lime fagylalt tortát a fagyasztóból. Díszítsük lime karikákkal és egy kis héjjal, ezután fogyaszthatjuk is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!