Naturablog

Nyári desszert: Sütés nélküli vegán lime fagylalt torta

Szerző: virag Közzétéve:

Ez a nyári torta tökéletes délutáni frissítő. A csípős lime levegős krémmel és ropogós kekszes alappal találkozik.

Ne aggódj, ha tortát akarsz készíteni nem kell megsülnöd. A sütő ugyanis teljesen felesleges ehhez a csodálatosan friss nyári süteményhez. A lime fagylalttorta a torta és a fagylalt kombinációja – és senki nem tud neki ellenállni. De még ennél is jobb, hogy a frissítő alkotás sütés nélkül készül, és csak néhány percet vesz igénybe az elkészítése.

Hozzávalók:

  • 300 g omlós keksz
  • 70 g vegán vaj
  • 7 db lime
  • 500 g cukrozott növényi tej
  • 500 ml vegán krém
  • 1 lime a díszítéshez
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Helyezzük a kekszeket egy zárható zacskóba, és morzsoljuk össze sodrófával vagy kanállal. 
  2. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban, majd hozzáadjuk a kekszmorzsát és elkeverjük.
  3. Egy tortaformát (24 cm) kibélelünk sütőpapírral, és hozzáadjuk a kekszkeveréket. Kanállal megkenjük, és jól lenyomkodjuk az alját és a széleit. 
  4. Mossuk meg az összes lime-t. A héját finomra reszeljük, és kifacsarjuk a levét. A héját és a levét összekeverjük a tejjel.
  5. A vegán tejszínt kemény habbá verjük – a krém állagának stabilnak, de rugalmasnak kell lennie. Nem szabad “állnia”. Ezután adjuk hozzá a tejet és lime keveréket a krémhez, és jól dolgozzuk össze. A tölteléket a kekszalapra tesszük, és legalább 7 órára fagyasztóba tesszük.
  6. Tálalás előtt körülbelül 15 perccel vegyük ki a lime fagylalt tortát a fagyasztóból. Díszítsük lime karikákkal és egy kis héjjal, ezután fogyaszthatjuk is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!