Naturablog

A 3 perces gyors paradicsomszósz, ami megmenti a napod

Szerző: virag Közzétéve:

Kifejezetten jól jön, ha gyors ebédre van szükséged!

Szinte hihetetlen, de 3 perc alatt tényleg lehetséges egy gasztronómiai ízorgia, csupa egészséges összetevővel! Ennyi idő elég ahhoz, hogy létrehozzunk egy csodálatosan krémes tésztaszószt. Az előkészítéshez praktikus trükköket kell használnunk, például fagyasztott zöldségeket és egy adag tésztavizet a krémesebb állaghoz. A Jamie Oliver féle 3 perces paradicsomszósz elkészítése gyerekjáték, és mutatom a villámreceptet.

Hozzávalók:

  • 1 piros chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 szár bazsalikom
  • 1 doboz egész hámozott paradicsom
  • 250 g tészta
  • 80 g fagyasztott borsó vagy más zöldségfélék
  • 1 kis darab vegán sajt
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel egy lábasban sós vizet, és melegítsünk elő egy serpenyőt.
  2. Felezzük meg a chilit, távolítsd el belőle a magokat és aprítsuk fel. A fokhagymagerezdeket is apróra vágjuk.
  3. Az olívaolajat keverjük össze chilivel és fokhagymával a serpenyőben, és gyakran kevergetve pirítsuk meg.
  4. Mossuk le a bazsalikomot, tépjük darabokra és tegyük ezeket is a serpenyőbe.
  5. Az egész hámozott paradicsomot beleöntjük a serpenyőbe, és egy fakanállal kicsit pépesítjük. Töltsünk meg egy bögrét egy kis mennyiségű tésztavízzel, majd töltsük fel vele a forró serpenyőt.
  6. Öntsük a tésztát a vízben néhány perc alatt főzzük aldentére. Érdemes megnézni a csomagolás elkészítési ajánlását.
  7. Tegyük a fagyasztott borsót a paradicsomszószba, és főzzük meg a tésztával egyidejűleg.
  8. Tegyük a főtt tésztát a paradicsomszószba, és jól keverjük meg. Hagyjuk, hogy minden 30 másodpercig együtt párologjon. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
  9. Tálaljuk a gyors 3 perces paradicsomszószt a tésztával és a frissen reszelt sajttal.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!