Naturablog

Receptötletek nyárra: 4 finom koktél, ami alig tartalmaz cukrot

Szerző: virag Közzétéve:

Szeretnél frissítő koktélokat inni anélkül, hogy azok ragadnának a cukortól? Ez a 4 receptötlet alig tartalmaz cukrot, és még finom is!

Nyarat teljes szívünkkel imádjuk, ilyenkor a napsugarak felmelegítik a bőrt, az orr mindenütt finom grillszagot érez, és mosolygós arcokat látunk mindenütt. Mi hiányozhatna még?! Legtöbbünk számára valószínűleg a válasz a következő: hideg, alkoholos és édes koktélok. Mert bár télen inkább a meleg italokhoz ragaszkodunk, addig a nyári szezonban egyértelműen a hűsítő finomságokra voksolunk. Íme négy kevés cukortartalmú koktél, mi nélkül nincs szezon.

Kókuszvíz a csobbanáshoz

Ha szereted a kókuszdió ízét, de nem érzed magadénak a ragadós piña coladakat, próbáld ki ezt a keveréket- mivel a finom kókuszvíz nemcsak frissítő, hanem kevés cukrot is tartalmaz, és tele van fontos vitaminokkal és nyomelemekkel. Egy kis rum vagy vodka segítségével az üdítőből finom koktél lesz.

Forrás:Pinterest

Zöld tea Margarita

Egy koktél, ami még egészséges is? Van ilyen, mégpedig a zöld tea. A méregtelenítőt egyszerűen egy kis tequilával öntsük fel. Egy csipetnyi frissen facsart citromlé ad még egy kis édes ízt, és a sziruppal ellentétben ez nem cukorbomba. A táplálkozási szakemberek szerint a receptből meglehetősen egészséges koktél készül.

Forrás:Pinterest

Kombucha Fizz

A Kombucha egészséges trenditalból finom koktél is készíthető. Ehhez a csökkentett cukortartalmú változatot egyszerűen össze kell kevernünk egy gyógynövényes ginnel. Az alkohol ellenére a kombucha jó tulajdonságai nem vesznek el, a recept stimulálja az emésztést, ezért vacsora utáni italként is tökéletes.

Forrás:Pinterest

Grapefruit és rozmaring koktél

Még a jó öreg gyümölcsös koktélok is lehetnek finomak sok cukor nélkül. Az egyetlen fontos dolog, hogy a levét magunk nyomjuk ki: A grapefruit-rozmaring italban a frissen facsart grapefruitot és a zöld leveket összekeverjük egy kis vodkával. A koktélhoz adott rozmaring adja az utolsó simítást. Könnyű és gyors, nagyon frissítő de nem túl ragadós!

Forrás:Pinterest

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!