Naturablog

Vegán márvány torta: Egy finom, gluténmentes recept

Szerző: virag Közzétéve:

Mennyei csokoládés recept – a táplálkozási szakemberektől.

Imádom az édességet, ezért most egy csokoládést márványtorta receptet hoztam nektek, amit a kínai táplálkozási szakemberek fejlesztettek ki. Az ellenállhatatlanul finom desszert finomított cukor nélkül készül, amit kókuszvirág sziruppal helyettesíthetünk. Ha valaki mégis cukorra éhezik, nyugodtan csinálhatja barnacukorral. Gluténmentes verzióban érdemes elkészíteni, rizsliszttel és mandulporral, ami rostokban gazdag. Mivel vegán, a tejtermékek és a tojás miatt semm kell aggódnunk, növényi tejjel és joghurttal fogjuk pótolni.

Hozzávalók:

  • 120 g szójajoghurt 
  • 50 g kókuszvirág szirup
  • 40 g kukoricakeményítő 
  • 160 g rizsliszt 
  • 120 g sült mandulapor
  • 1 tk citromlé 
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor 
  • 120 g olvasztott főzőcsokoládé 
  • 170 ml növényi tej tej 
  • 120 g olvasztott kókusz zsír 
  • 1 tk vanília por
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 
  2. Kenjünk meg egy tortaformát kókuszolajjal. 
  3. Az összes hozzávalót simán keverjük össze, a csokoládé kivételével. 
  4. Öntsük a tészta 1/3-át egy másik tálba, és adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. Jól keverjük össze. 
  5. Ezután adjunk hozzá 4 evőkanál vanília keverékes tésztát a tortaformához, majd 4 evőkanál csokoládés keverékes tésztát. Folyamatosan váltogassuk úgy, hogy a vanília keverék jöjjön utoljára. 
  6. Kb. 40 percig sütjük. A sütemény akkor készül el, amikor egy kést beleszúrunk, és nyoma tiszta lesz. A legjobb hír, hogy három napig eláll konyharuhába csavarva.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!