Jamie Oliver csodálatosan friss citromos tésztareceptje cukkínivel és mentával
Hihetetlenül finom, könnyed étel nyárra!
A Spaghetti Carbonara és a Bolognai klasszikus receptjei valószínűleg soha nem tűnnek el kedvenc ételeink listájáról. Ám amikor a hőmérő már 30 fok fölé ugrik, valami könnyebbre is szükségünk van. A Linguine al Limone-t már ismerjük – de cukkinivel és mentával most még frissebb lesz. Voilà, itt van Jamie Oliver receptje a kedvenc nyári spaghetti ételünkhöz!
Hozzávalók:
- 150 g spaghetti
- 2 db cukkini
- ½ csomó menta
- 30 g vegán sajt
- 1 db citrom
- 1 tk olívaolaj

Elkészítés:
- Főzzük meg a spaghettit sós vízben az utasításoknak megfelelően, tegyünk félre belőle egy csésze főzővizet.
- Amíg a tészta fő, vágjuk a cukkinit vékony csíkokra.
- Az olívaolajat tapadásmentes serpenyőben melegítsük, és közepes lángon 4 percig pároljuk a cukkinit, illetve rendszeresen forgassuk is meg őket.
- Finoman aprítsuk fel a menta leveleket, keverjük össze a cukkinivel, majd adjuk hozzá a tésztát a keverékhez, és öntsünk hozzá egy kis főzővizet.
- Finoman lereszeljük a sajtot és a citrom héját, a levét kinyomkodjuk, és mindent összekeverünk a serpenyőben, amíg krémes szósz nem képződik. Ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal, és már ehetjük is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!