Nyári különlegesség: Isteni kókuszkrém leves
Főzés nélküli, gyors ebéd a hőségben.
Nem tudom ki hogy van vele, én a forró napokon legszívesebben leveseket fogyasztok – minimális elkészítési idővel. Az utóbbi hetekben nagy kedvencem a vegán kókuszkrémleves, ami alig igényel konyhában töltött időt, mégis rendkívül tápanyaggazdag étel. Íme a receptje.
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 250g spárga, spenóttal vagy más zöldségekkel
- 30-40 ml kókusztej
- zöldségleves alaplé vagy víz
- édeskömény, oregánó, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
- Forraljuk vagy pároljuk a brokkolit és a választott zöldségeket.
- Pürésítsük egy kókusztejjel, majd turmixoljuk össze- a leves alaplevet vagy a vizet fokozatosan adjuk hozzá, míg a kívánt állagot nem kapjuk.
- Ízesítsük kókuszjoghurttal, friss zöldekkel vagy magokkal. Önthetünk hozzá finom olajokat is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!