Naturablog

Nyári különlegesség: Isteni kókuszkrém leves

Szerző: virag Közzétéve:

Főzés nélküli, gyors ebéd a hőségben.

Nem tudom ki hogy van vele, én a forró napokon legszívesebben leveseket fogyasztok – minimális elkészítési idővel. Az utóbbi hetekben nagy kedvencem a vegán kókuszkrémleves, ami alig igényel konyhában töltött időt, mégis rendkívül tápanyaggazdag étel. Íme a receptje.

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 250g spárga, spenóttal vagy más zöldségekkel
  • 30-40 ml kókusztej
  • zöldségleves alaplé vagy víz
  • édeskömény, oregánó, só, bors ízlés szerint
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Forraljuk vagy pároljuk a brokkolit és a választott zöldségeket.
  2.  Pürésítsük egy kókusztejjel, majd turmixoljuk össze- a leves alaplevet vagy a vizet fokozatosan adjuk hozzá, míg a kívánt állagot nem kapjuk.
  3. Ízesítsük kókuszjoghurttal, friss zöldekkel vagy magokkal. Önthetünk hozzá finom olajokat is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!