Naturablog

Hat “egészséges” étel, ami veszélyes az alakodra, mégis minden nap megeszed

Szerző: virag Közzétéve:

Ezek az ételek és ételek csak egészségesnek tűnnek – de valójában még a gyorsétteremi kajáknál is óvatosabban kell fogyasztanunk őket.

Alacsony kalóriatartalmú ételek és kiegyensúlyozott fizikai aktivitás – úgy tűnik, nincs hatékonyabb módszer a nem kívánt kilók leadására. Ennek ellenére a fogyás legegészségesebb módja sem létezik buktatók nélkül. Most olyan termékek egész sorát gyűjtöttem össze a szakemberek segítségével, amelyek bár hasznosnak tűnnek és jó hírük van, mégsem segítenek megbirkózni a túlsúllyal. 

Gyümölcs turmixok

A friss, gyümölcsből készült italok önmagukban közel sem olyan károsak, mint nem megfelelő módon elkészítve. És ne tévesszenek meg olyan marketinges trükkök, mint a “könnyű nasi” vagy az “extra vitamin” – valójában ez az ínycsiklandó finomság többet árthat, mint használ. A helyzet az, hogy a gyümölcsök sok cukrot tartalmaznak, és tekintettel arra a tényre, hogy egynél több gyümölcsöt használnak egy kis pohárhoz, kiábrándító következtetésekre juthatunk. Ehhez hozzáadják a turmix egyéb összetevőit, például a szirupokban és a joghurtokban található cukrot, és kapunk egy édes turmixot, amit kerülni kell a diéták során. Persze azért nem szabad teljesen lemondanunk a turmixokról sem – egyszerűen cseréljük a gyümölcsöket zöldségekre, és ne édesítsük túl az amúgyis édes italt.

Forrás:Pinterest

Avokádó

Az egészséges életmód szimbóluma, az avokádó korántsem olyan egészséges, mint amilyennek hisszük. Ami azt is jelenti, hogy óvatosan kell eszegetnünk. Ésszerű mennyiségben ez a finomság valóban jótékony hatással van testünkre, miközben zsírégetést is végez. A hiba az avokádóban található telítetlen zsírokban rejlik, amelyek csak kis mennyiségben lehetnek hasznosak, ezek tartalmazzák a legtöbb kalóriát, körülbelül 77% -ot. A normális mennyiség maximum egy avokádó fele naponta.

Forrás:Pinterest

Joghurtok

Mindig megtalálhatjuk a diétás termékek osztályán, és részben a polcon való helye is indokolt -a joghurt sok fehérjét tartalmaz, ami természetesen hozzájárul a fogyáshoz. A veszély azonban azon gyártók szándékában rejlik, akik növelni akarják a termék eltarthatóságát, valamint ízletesebbé tenni cukor hozzáadásával. Az utóbbi, mint tudjuk, szörnyű ellensége a jó alaknak és az egészségünknek is. Lehetséges azonban az elkerülése, csak figyelmesen olvassuk el a címkéket, és részesítsük előnyben a rövid eltarthatóságú, mezőgazdasági vagy vegán termékeket.

Forrás:Pinterest

Állati eredetű tej

A tej sok hasznos vitamint tartalmaz, és pozitív hatással van a csontok és az ízületek egészségére. De vajon érdemes-e benne hagynunk az étrendünkben, ha fogyni akarunk? Egyrészt igen: ez a termék képes normalizálni az anyagcsere folyamatát. Másrészt mindig emlékeznünk kell arra, hogy a tej egy zsírraktár, így minden pohárral sokkal több kalóriát fogunk fogyasztani, mint amennyit szeretnénk. Az ideális lehetőség a sovány tej, amelyet most a legtöbb táplálkozási szakember ajánl.

Forrás:Pinterest

Cheddar sajt

Mint minden kemény sajt, ésszerű mennyiségben a Cheddar is egészséges. A benne található vitaminok hozzájárulnak a szép bőr, haj és köröm egészségéhez. Ha azonban fogyni akarunk, mindig emlékezzünk a kalóriatartalmára. A táplálkozási szakemberek szerint ez a sajt sokkal több kalóriát rejt, mint amennyit a testünk igényel. A Cheddar mindenesetre az asztalon maradhat, de csak finomságként, és jobb, ha a “sajtigényt” feta sajttal elégítjük ki.

Forrás:unplash.com

Növényi hamburgerek

A zöldségburger kompromisszum a vággyal, hogy vigyázzunk az egészségünkre ugyanakkor kényeztetjük is magunkat egy gyorsétteremben. Ez a finomság azonban félrevezetheti az egészséges életmód lelkes híveit is. Sok ilyen étel még mindig tartalmaz olvasztott sajtot, és rántott termékeket is. Röviden: rántott bunda és sajt nélkül válasszunk növényi hamburgert – vagyis teljesen vegán, ne vegetáriánus változatot rendeljünk.

Forrás:Pinterest

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!