Hűsítő uborkaleves szójajoghurttal
A lehető legjobb étel a tested számára, amit nyáron fogyaszthatsz.
Az év ezen szakaszában erősen ajánlott hidratáló hatású ételeket fogyasztani, melyek alig, vagy egyáltalán nem hőkezeltek. Így hát nem meglepő, hogy talán a leginkább javasolt ebéd egy hűsítő uborkaleves szója- vagy kókuszjoghurttal. Az biztos, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod majd, ha ezt fogyasztod ebben a nagy forróságban.
Hozzávalók:
- 300 g uborka
- friss menta
- kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
- 10 ek szója- vagy kókuszjoghurt
- szükség esetén vízzel hígítjuk

- Hámozzuk meg az uborkát és vágjuk apróra, adjuk hozzá a fokhagymát. Tegyünk félre belőle pár evőkanál apróra vágott uborkát.
- Keverjük össze az összes többi összetevőt szójajoghurttal, és turmixgéppel pürésítsük össze. Szükség esetén adjunk hozzá vizet. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét összekeverjük a gép segítségével.
- Öntsük csészékbe vagy tányérokba. Adjuk hozzá az apróra vágott, korábban félretett uborkát. Finoman tépjük össze a menta leveleket és a kaprot a kezünkkel, és tegyük bele a levesbe.
- Adagolhatunk hozzá pluszba pár csepp olívaolajat, hogy még finomabb íze legyen.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!