Naturablog

Hűsítő uborkaleves szójajoghurttal

Szerző: virag Közzétéve:

A lehető legjobb étel a tested számára, amit nyáron fogyaszthatsz.

Az év ezen szakaszában erősen ajánlott hidratáló hatású ételeket fogyasztani, melyek alig, vagy egyáltalán nem hőkezeltek. Így hát nem meglepő, hogy talán a leginkább javasolt ebéd egy hűsítő uborkaleves szója- vagy kókuszjoghurttal. Az biztos, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod majd, ha ezt fogyasztod ebben a nagy forróságban.

Hozzávalók:

  • 300 g uborka
  • friss menta
  • kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • 10 ek szója- vagy kókuszjoghurt
  • szükség esetén vízzel hígítjuk
Forrás:Pinterest
  1. Hámozzuk meg az uborkát és vágjuk apróra, adjuk hozzá a fokhagymát. Tegyünk félre belőle pár evőkanál apróra vágott uborkát.
  2. Keverjük össze az összes többi összetevőt szójajoghurttal, és turmixgéppel pürésítsük össze. Szükség esetén adjunk hozzá vizet. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét összekeverjük a gép segítségével.
  3. Öntsük csészékbe vagy tányérokba. Adjuk hozzá az apróra vágott, korábban félretett uborkát. Finoman tépjük össze a menta leveleket és a kaprot a kezünkkel, és tegyük bele a levesbe.
  4. Adagolhatunk hozzá pluszba pár csepp olívaolajat, hogy még finomabb íze legyen.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!