Naturablog

Gyors teljes kiőrlésű mindenmentes kenyér kezdőknek

Szerző: virag Közzétéve:

Bárki süthet kenyeret otthon kenyeret, legyen az akár kezdő, hobbipék vagy profi. Ez a szaftos teljes kiőrlésű kenyér mindössze három perces folyamat, és pofonegyszerű megcsinálni.

Tej- és tojásallergiásként nem olyan egyszerű megfelelő kenyeret találni – olyat ami egészséges és finom is. Ha mégis, akkor horroráron juthatok hozzá, ami annyira nincs ínyemre. Mivel nincs túl nagy rutinom péktermékek terén, ezért sokáig nem is mertem kísérletezni, de szerencsére most találtam egy receptet kezdőknek is, amit gyakorlatilag bárki elkészíthet otthon. Mutatom!

Hozzávalók:

  • 600 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • ½ kocka friss élesztő vagy 1 csomag száraz élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 600 ml langyos víz
  • 2 tk almaecet
  • 70 g zabpehely
  • 50 g lenmag
  • 70 g napraforgómag
  • 70 g szezámmag
  • 1 tk só
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Tegyük a lisztet egy tálba. Nyomjunk a közepébe egy mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőkocka felét, vagy szórjuk bele az élesztőport.
  2. Adjunk hozzá cukrot, vizet, almaecetet és 50 grammot az összes magból, valamint a sót, majd keverjük össze egy kézi keverő tésztakapcájával.
  3. Ezután öntsük a tésztát egy liszttel kikent és kenyérformába. Szórjuk meg a maradék maggal.
  4. Tegyük a kenyérformát a hideg sütőbe. Állítsuk be 180 ° C-os felső/alsó sütéses funkcióra, és süssük a kenyeret 55-60 percig.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!