Főzés helyett süsd meg: Ez a recept még ízletesebbé teszi a gnocchit
A népszerű olasz burgonyás gombócokat a szokásostól eltérően is elkészíthetjük.
Imádom a gnocchit, vegán sajttal, paradicsommal, mindenhogy. Mirelit termékként is beszerezhetem, és kifejezetten jól jön, ha csak gyorsan megakarok vacsorázni vagy ebédelni, mert nincs túl sok időm. Nyáron is nagy kedvencem, hiszen ha gnocchit készítek, nem kell órákig a konyhában tevékenykednem. Ám bármennyire sokszor készítettem el, eddig még sosem fordult meg a fejemben, hogy máshogy csináljam, mint ahogy szoktam – mostanáig. A gnocchi ugyanis még ízletesebb, ha sütőben lesütöd őket. Ha nem hiszel nekem, próbáld ki. Itt a recept!
Hozzávalók:
- 1/2 lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 marék koktélparadicsom
- 1 csomag gnocchi
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek friss citromlé
- 2 csésze rukkola
- 1 csésze bazsalikomlevél
- 50 g vegán sajt
- só, bors

Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd daraboljuk fel a zöldségeket, és gnocchival vegyítve tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ízesítsük olívaolajjal, sóval, borssal.
- Tegyük a tepsit a sütőbe 25-30 percre, közben időnként megkevergetve. Az étel akkor van kész, ha a gnocchi és a hagyma már aranybarna.
- Vegyük ki a fokhagymákat a tepsiből, daraboljuk fel, és keverjük össze citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal.
- A fokhagymás szószt öntsük rá egy tálban a gnocchira és a zöldségekre, majd dobáljuk bele a ruccolát, a bazsalikomot, és a vegán sajtot.
- Alaposan keverjük őket össze, és már ehetjük is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!