Elképesztően egyszerű és finom rukkolasaláta, amivel jól is laksz
Ennek a zöld szuperételnek a jótékony hatásai már régóta ismertek. Azonban soha nem lesz felesleges emlékeztetni rá magunkat, hogy ebből az egészséges termékből hihetetlenül ízletes ételeket készíthetünk. Például ezt itt!
Bár kevesen tudják, 100 gramm rukkola csak 25 kilokalóriát tartalmaz, ami az ételeinket is kiváló diétás termékké teszi. A rukkola emellett a gyomor-bél traktus betegségében szenvedők számára is erősen ajánlott, mivel jótékony hatással van az emésztésre, és javítja az anyagcserét. Be kell vetniük azoknak is, akik rendszeresen megfáznak, ugyanis a salátalevelek segítenek a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben, növelve az immunrendszer védekezőképességét. Ez a saláta segít normalizálni a vérnyomást, a vércukorszintet és a víz-só anyagcserét. Mutatom a receptet!
Hozzávalók:
- 70 g rukkolasaláta
- 200 g sárgarépa
- 200 g tök
- 200 g cékla
- 100 g vegán fetasajt
- 3 ek pesto szósz
- olívaolaj
- só
- bors

Elkészítés:
- Vágjuk kockákra a répát és a tököt, a sárgarépát pedig daraboljuk szeletekre.
- Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg olívaolajjal, sóval és borssal, majd tegyük be a sütőbe 190 fokon 20-30 percig.
- Tegyünk rukkolát egy salátástálba, adjuk hozzá a sült zöldségeket, adjuk hozzá a kockákra vágott vegán fetát, a morzsolt diót, és fűszerezzük az egészet pestóval.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!