Ízletes és krémes vegán fagyi házilag
Mindössze öt hozzávalóból elkészíthető.
A forró napokon másra sem vágyunk, csak egy hatalmas adag fagylaltra vagy jégkrémre. Bár ez elvileg könnyen kivitelezhető lenne, a tejérzékenyeknek és tejallergiásoknak meglehetősen nehéz dolguk van. A vegán fagylaltok sok helyen még mindig nem elérhetőek, a boltokban pedig gyakran méregdrágán árulják őket. De ne aggódj, most hoztam egy pénztárcabarát receptet, ami isteni finom és krémes, szinte olyan mint az eredeti.
Hozzávalók:
- 214 gramm kókuszkrém
- 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 csésze mandulatej
- 14-16 gramm kimagozott datolya
- Ízlés szerint adhatunk még hozzá pluszként kávét, vagy 1/2 tk fahéjat

Elkészítés:
- Turmixoljuk össze a datolyát forró vízzel, míg sűrű paszta nem lesz, majd tegyük félre.
- Szedjük ki a kókuszkrémet a dobozából a lét öntsük le róla, és tegyük a turmixgépbe. Habos, krémes állagúra keverjük, adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a mandulatejet és a datolyapép felét. Turmixoljuk össze, kóstoljuk meg, adjuk hozzá a kakaóport is és a datolya második részét is.
- Tegyük a pépet egy fagyásbiztos edénybe, és egy éjszakán át hagyjuk állni.
- Ezután már ehetjük is, a szavatossági ideje pedig egy teljes hét.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!