Naturablog

Ízletes és krémes vegán fagyi házilag

Szerző: virag Közzétéve:

Mindössze öt hozzávalóból elkészíthető.

A forró napokon másra sem vágyunk, csak egy hatalmas adag fagylaltra vagy jégkrémre. Bár ez elvileg könnyen kivitelezhető lenne, a tejérzékenyeknek és tejallergiásoknak meglehetősen nehéz dolguk van. A vegán fagylaltok sok helyen még mindig nem elérhetőek, a boltokban pedig gyakran méregdrágán árulják őket. De ne aggódj, most hoztam egy pénztárcabarát receptet, ami isteni finom és krémes, szinte olyan mint az eredeti.

Hozzávalók:

  • 214 gramm kókuszkrém
  • 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 csésze mandulatej
  • 14-16 gramm kimagozott datolya
  • Ízlés szerint adhatunk még hozzá pluszként kávét, vagy 1/2 tk fahéjat
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Turmixoljuk össze a datolyát forró vízzel, míg sűrű paszta nem lesz, majd tegyük félre.
  2. Szedjük ki a kókuszkrémet a dobozából a lét öntsük le róla, és tegyük a turmixgépbe. Habos, krémes állagúra keverjük, adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a mandulatejet és a datolyapép felét. Turmixoljuk össze, kóstoljuk meg, adjuk hozzá a kakaóport is és a datolya második részét is.
  3. Tegyük a pépet egy fagyásbiztos edénybe, és egy éjszakán át hagyjuk állni.
  4. Ezután már ehetjük is, a szavatossági ideje pedig egy teljes hét.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!