Naturablog

100 gramm csak 100 kalória: Az ananász még a fogyásban is segít

Szerző: virag Közzétéve:

Az ananász az egyik legnépszerűbb gyümölcs, mivel tele van vitaminnal, frissítő, és finom édes íze van. Ideális a nyári salátákhoz, desszertekhez, és koktélokhoz. Amit azonban kevesen tudnak: ez az egzotikus gyümölcs igazi fogyókúrás étel.

Az ananász tökéletes gyümölcs natúr joghurtba, koktélként, és az ételek ízesítéséhez. Ha ez nem lenne elég, még a tökéletes alakról is gondoskodik, 100 gramm mindössze 100 kalóriát tartalmaz. Az ananász magas víztartalma továbbá segít az anyagcsere felgyorsításában, és segít a méreganyagok eltávolításában.

Forrás:pinterest

Az ananász emellett nagy mennyiségű jódot tartalmaz, ami rendkívül fontos a pajzsmirigy normál működéséhez. Az emésztőrendszerünk is csak profitálhat a napi szintű ananász fogyasztásunkból, az édes gyümölcsben található bormelain enzim optimálisan bontja a fehérjéket. Azok akik szeretnek húst enni, vagy egyéb módon magas fehérjetartalmú étrendet fogyasztanak, bátran egyenek mellé ananászt.

Forrás:unplash.com

Végül de nem utolsó sorban, az ananász javítja a hangulatot is. Az íze azonnal egy nyaralásra emlékeztet bennünket, a magas vitamin- és vastartalom pedig ellensúlyozza a kimerültség állapotát, véd a fertőzések ellen, és hangulatjavító hatása van. Tehát, ne csak nyáron fogyasszunk ananászt, de a téli hónapokban is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!