Fantasztikus káposztaleves, gombával
Ha eddig nem szeretted a káposztát, akkor ezek után már fogod!
Akár forróság, akár fagyok vannak, a leves mindig szuper választásnak bizonyul. A gyümölcsök a nyári időszakban közkedvelt alapanyagok, de sokan nem édesszájúak, így kihagyják. Most nekik készültem, és elhoztam egy káposztalevest, amit még a káposzta ellenesek is garantáltan megszeretnek majd.
Hozzávalók:
- 600 ml zöldségleves alaplé
- 200 g fehér káposzta
- 60 g hagyma
- 60 g sárgarépa
- 200 g burgonya
- 30 g szárított vargánya
- 1 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 ml olívaolaj
- bors
- Só

Elkészítés:
- A burgonyát apróra vágjuk, a káposztát és a sárgarépát csíkokra reszeljük, a hagymát összedaraboljuk, míg a gombát áztassuk 30 percig.
- Az elkészített zöldségeket tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a gombát, az olajat, a babérlevelet, a sót, a borsot és a hagymákat, majd öntsük hozzá forró alaplét.
- Fedjük le az edényt fedővel, és főzzük 1,5 órán keresztül.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!