Naturablog

Fantasztikus káposztaleves, gombával

Szerző: virag Közzétéve:

Ha eddig nem szeretted a káposztát, akkor ezek után már fogod!

Akár forróság, akár fagyok vannak, a leves mindig szuper választásnak bizonyul. A gyümölcsök a nyári időszakban közkedvelt alapanyagok, de sokan nem édesszájúak, így kihagyják. Most nekik készültem, és elhoztam egy káposztalevest, amit még a káposzta ellenesek is garantáltan megszeretnek majd.

Hozzávalók:

  • 600 ml zöldségleves alaplé
  • 200 g fehér káposzta
  • 60 g hagyma
  • 60 g sárgarépa
  • 200 g burgonya
  • 30 g szárított vargánya
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 ml olívaolaj
  • bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A burgonyát apróra vágjuk, a káposztát és a sárgarépát csíkokra reszeljük, a hagymát összedaraboljuk, míg a gombát áztassuk 30 percig.
  2. Az elkészített zöldségeket tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a gombát, az olajat, a babérlevelet, a sót, a borsot és a hagymákat, majd öntsük hozzá forró alaplét. 
  3. Fedjük le az edényt fedővel, és főzzük 1,5 órán keresztül.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!