Villámgyors vacsora: Rizs tenger gyümölcseivel, kókusztejben
Kényeztesd magad egy kellemes, szokatlan étellel!
A rohanós hétköznapokon, amikor szinte alig van időnk főzni, nagyon tud hiányozni egy jó gasztronómiai élmény. Ilyenkor a legtöbben azonnal rendelnek valami finomságot, ételallergiával viszont ezt már egy fokkal nehezebb megtenni. Erre van egy szuper receptünk, ami gyorsan készen van, viszont eszméletlen kulináris élményt nyújt. Készítsünk rizst tenger gyümölcseivel, kókusztejben!
Hozzávalók:
- 2 csésze basmati rizs
- 500 g tenger gyümölcsei
- 1 pohár kókusztej
- 10 db koktélparadicsom
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk kurkuma
- 1 db fokhagyma
- Só
- 1 db lime

Elkészítés:
- Forraljuk fel a rizst forrásban lévő sós vízben, az utasításoknak megfelelően.
- Amíg a rizs megfő, olvasszuk ki a tenger gyümölcseit, és öt percig pirítsuk olívaolajon.
- Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomokat, a fűszereket és a kókusztejet, és pároljuk még körülbelül öt percig.
- Amikor a rizs készen van, tegyük a serpenyőbe és keverjük össze a kókusztejjel és a tenger gyümölcseivel. Kívánt esetben megszórjuk a tálalt ételt száraz petrezselyemmel, és ráfacsarhatjuk egy negyed lime levét.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!