A világ legegészségesebb étele: Quasedilla édesburgonyával és fekete babbal
Egy falatnyi Mexikó!
Bár jelenleg nem nagyon van lehetőség külföldi utazásokra, ez nem azt jelenti, hogy nem járhatjuk be a világot gasztronómia szempontjából. Konyhánknak köszönhetően bármikor elmehetünk például Mexikóba – vagy legalábbis elhozhatjuk az otthonunkba a mexikóiak ízvilágát. Most a világ legegészségesebb receptjét mutatom meg nektek: induljon a nagy quasedilla készítés, fekete babbal és édesburgonyával!
Hozzávalók:
- 1 nagy édesburgonya
- 1 csésze barna rizs
- 8 gramm főtt fekete bab
- 1 csésze salsa
- 1 csésze friss spenót
- ¼ tk hagyma por
- ¼ tk chili por
- ¼ tk kömény
- 1 jalapeño paprika kockára vágva
- 6-8 teljes kiőrlésű tortilla

Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb hőfokon, alul-felül sütéses funkción.
- Készítsünk elő egy lapos serpenyőt, és béleljük ki sütőpapírral.
- Hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát és süssük puhára.
- Addig főzzük ki a rizst az utasításoknak megfelelően.
- Ha készen van az édesburgonya, tegyük egy tálba, és pépesítsük salsával, rizzsel valamint friss spenóttal.
- Helyezzük az édesburgonya pépet egy olívaolajos serpenyőbe, és keverjük hozzá a fekete babot, majd rottyantsuk össze őket közepes lángon. Ízlés szerint adjunk hozzá hagymaport, chili port és köményt, majd keverjük össze.
- Helyezzük a tortillát egy másik serpenyőbe közepes lángon. Ha kész, töltsük meg az édesburgonyás babos töltelékkel, és adjunk hozzá felaprított jalapeñókat, végül helyezzünk egy másik teljes kiőrlésű tortillát a tetejére.
- Nyomjuk össze melegszendvics sűtőben míg megpiril, és voálá, készen vagyunk!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!