Reggeli a sós ételek rajongóinak: Mindenmentes burgonyás palacsinta
Hasonló mint a tócsni, de nem csak vegán, hanem olajmentes is!
Imádom a palacsintát, a nap bármely szakaszában rengeteget tudok enni belőle. Bár általában inkább édesen fogyasztom őket, időnként megkívánok sós változatokat is. Ezúttal egy olyan reggelit/ebédet/vacsorát hoztam nektek, ami burgonyás, sós változatban, olajmentesen elkészíthető. Nálunk nagy kedvenc, és biztos vagyok benne, hogy ti is rajongani fogtok ezért az ínyencségért!
Hozzávalók:
- 2 nagy burgonya lereszelve
- 1 nagy cukkini lereszelve
- ½ hagyma apró darabokban
- ½ csésze zabliszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk fekete bors

Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb fokon alul-felül sütéses funkción, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- A reszelt zöldségek felét tedd egy tiszta konyharuhába, majd tekerd fel és csavarja ki a törülközőt, hogy kinyomkodd a felesleges nedvességet.
- Tedd át a kinyomkodott zöldségeket egy nagy tálba, és ismételd meg a folyamatot a maradék zöldségekkel.
- Egy kis tálban keverd össze a zablisztet, a sütőport és a borsot, ezután alaposan keverje össze őket a zöldségekkel. Kanalazz kb. ¼ csésze tésztakeveréket és kézzel formázd golyóvá. A tenyereddel simítsd le palacsinta formájúra, és tedd a tepsibe. Csináld ezt addig, amíg el nem fogy a tészta.
- A palacsinták legyenek kicsit távolabb egymástól, és 12 percig süsd őket. Fordítsd mindet, ha letelt az idő, és süsd további 12 percig.
- Tálald, a tetejére tehetsz vegán fokhagymás tejfölös mártást, vegán sajtot vagy bármit, ami szem-szájnak ingere.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!