Nevetségesen könnyű brokkoli krémleves
Kétféleképpen is ízesíthetjük – minden csak tőlünk függ.
Most, hogy hivatalosan is beköszöntött a nyár (bár ez még az időjáráson nem igazán érzékelhető), sokkal jobban kívánom a könnyed, gyors ételeket. Ilyenkor szívesebben eszek leveseket kiadós adag sült ételek helyett, és választok valami egészséges zöldséges opciót. Nagy kedvencem a brokkoli krémleves, amit hihetetlenül egyszerűen elkészíthetsz te is. És ha ez nem lenne elég, ez a recept olyan krémes, hogy mind a tíz ujjad megnyalod utána!
Hozzávalók:
- 1 csokor brokkoli
- 1 fej hagyma
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 4 csésze zöldségleves alaplé
- 1 nagy már főtt burgonya
- fél csésze nyers kesudió
- só, bors
- 1 tk curry por (nem kötelező)

- Helyezzük a feldarabolt brokkolit, hagymát, fokhagymát és a zöldséglevest egy fazékba. Forralja fel és fedjük le egy fedővel, hogy csökkentsük a hót. Pároljuk, amíg a brokkoli megpuhul (körülbelül 8 perc).
- Tegyük a brokkoli és a húsleves felét turmixgépbe a burgonya és a kesudió felével. Turmixoljuk őket össze, és öntsük át egy másik serpenyőbe, majd ismételjük meg ugyanezt a többi brokkolival, burgonyával és kesudióval.
- A levest lefedve nagyjából 10 percig melegítjük még alacsony hőmérsékleten, sózzuk, borsozzuk, lenőrizzük az ízeket, és ha szeretnénk bele curry port, akkor azt is most adjuk hozzá.
- Ha lejárt az idő, tálaljuk levegyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!