Tojásos nokedli tojás nélkül: Így lehetséges
Esküszöm, nem is érzed benne a tojás hiányát!
Gyerekkoromban imádtam a tojásos nokedlit, de mióta tojás allergiám van, már csak távolról, vágyakozva gondolok a szép emlékekre, amiket a fogyasztása adott. Szerencsére, a vegán életmód népszerűségének hála egyre több olyan dolgot tudok elkészíteni, aminek hála nem kell nélkülöznöm a régi, klasszikus kedvenceimet sem. Ha te is szenvedsz a tojásos nokedli hiányától, akkor most megmutatom, hogyan tudod mentesen kivitelezni.
Hozzávalók:
A nokedlihez
- 300 g liszt
- 300 g víz
- 3 g fekete só
- 3 g sima só
A “tojásos” öntethez
- 30 g csicseriborsó liszt
- 80 g víz
- 1 tk fekete só
- 1/2 tk só
- 1 késhegynyi kurkuma
A salátához
- 1 fej saláta
- 5 ek ecet
- 4 ek nádcukor
- 4 dl víz

Elkészítés:
- Egy teáskanálnyi sóval tegyünk fel forrni egy lábas vizet. Míg a víz forr, egy keverőtálba mérjük ki és keverjük össze a nokedli összetevőit, majd amikor a víz felforrt, szaggassuk bele. (Ha nincs kedvet nokedlit gyártani, sima bolti nokedlit is kifőzhetsz).
- Főzzük 5 percig a nokedlit, és mikor a felszínre jött mind, szűrjük le és szedjük ki egy tálba. Keverjük össze a “tojásos” öntet összetevőit, öntsük rá a nokedlire, és alaposan keverjük össze őket.
- Hevítsünk fel egy serpenyőt benne az olajjal, öntsük bele a tojásos nokedlit, majd folyamatosan kevergetve pirítsuk addig, amíg kicsit megszilárdul a szósz.
- Utolsó lépésként készítsük el a salátánkat, és már tálalhatjuk is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!