Naturablog

Tojásos nokedli tojás nélkül: Így lehetséges

Szerző: virag Közzétéve:

Esküszöm, nem is érzed benne a tojás hiányát!

Gyerekkoromban imádtam a tojásos nokedlit, de mióta tojás allergiám van, már csak távolról, vágyakozva gondolok a szép emlékekre, amiket a fogyasztása adott. Szerencsére, a vegán életmód népszerűségének hála egyre több olyan dolgot tudok elkészíteni, aminek hála nem kell nélkülöznöm a régi, klasszikus kedvenceimet sem. Ha te is szenvedsz a tojásos nokedli hiányától, akkor most megmutatom, hogyan tudod mentesen kivitelezni.

Hozzávalók:

A nokedlihez

  • 300 g liszt
  • 300 g víz
  • 3 g fekete só
  • 3 g sima só

A “tojásos” öntethez

  • 30 g csicseriborsó liszt
  • 80 g víz
  • 1 tk fekete só
  • 1/2 tk só
  • 1 késhegynyi kurkuma

A salátához

  • 1 fej saláta
  • 5 ek ecet
  • 4 ek nádcukor
  • 4 dl víz
Forrás:Instagram/green_evi

Elkészítés:

  1. Egy teáskanálnyi sóval tegyünk fel forrni egy lábas vizet. Míg a víz forr, egy keverőtálba mérjük ki és keverjük össze a nokedli összetevőit, majd amikor a víz felforrt, szaggassuk bele. (Ha nincs kedvet nokedlit gyártani, sima bolti nokedlit is kifőzhetsz).
  2. Főzzük 5 percig a nokedlit, és mikor a felszínre jött mind, szűrjük le és szedjük ki egy tálba. Keverjük össze a “tojásos” öntet összetevőit, öntsük rá a nokedlire, és alaposan keverjük össze őket.
  3. Hevítsünk fel egy serpenyőt benne az olajjal, öntsük bele a tojásos nokedlit, majd folyamatosan kevergetve pirítsuk addig, amíg kicsit megszilárdul a szósz.
  4. Utolsó lépésként készítsük el a salátánkat, és már tálalhatjuk is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!