Alacsony szénhidráttartalmú serpenyős csirke
Ma egy finom, egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ételt fogunk enni, a húsimádók igényeit kielégítve.
Bár én személy szerint nem rajongok a húsért, időnként kénytelen vagyok fogyasztani, hiszen az ételallergiáim miatt a szervezetemnek már így is sok tápanyagot kell nélkülöznie, amit más módokon kell pótolnom. Ha már húsról van szó, általában a szárnyasokat részesítem előnyben – így esett ma a választásom a könnyedebb csirkére. Hogy a lehető legegészségesebb legyen, leginkább zöldségekkel egészítem ki, és rizzsel vagy kuszkusszal kombinálom. Most is egy ilyen receptet hoztam nektek.
Hozzávalók:
- 200 g zöldbab
- 150 g csirkemell
- egy közepes méretű paprika
- fél fej közepes méretű lilahagyma
- 1 tk olívaolaj
- 30 ml baromfihúsleves lé
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- rizs, vagy más egyéb köret

Elkészítés:
- Főzzük meg a fagyasztott babot sós, forrásban lévő vízben 4-5 percig, amíg puha nem lesz.
- Vágjuk a húst és a paprikát apró darabokra. Hagymát csíkokra szeleteljük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a húst. Adjunk hozzá hagymát, paprikát és babot, és további 4 percig pirítsuk. Egy cseppnyi húsleves alaplével öntözzük meg, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a rizst vagy a köretünket, és már fogyaszthatjuk is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!