EgészségBlog

Alacsony szénhidráttartalmú serpenyős csirke

Szerző: virag Közzétéve:

Ma egy finom, egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ételt fogunk enni, a húsimádók igényeit kielégítve.

Bár én személy szerint nem rajongok a húsért, időnként kénytelen vagyok fogyasztani, hiszen az ételallergiáim miatt a szervezetemnek már így is sok tápanyagot kell nélkülöznie, amit más módokon kell pótolnom. Ha már húsról van szó, általában a szárnyasokat részesítem előnyben – így esett ma a választásom a könnyedebb csirkére. Hogy a lehető legegészségesebb legyen, leginkább zöldségekkel egészítem ki, és rizzsel vagy kuszkusszal kombinálom. Most is egy ilyen receptet hoztam nektek.

Hozzávalók:

  • 200 g zöldbab
  • 150 g csirkemell
  • egy közepes méretű paprika
  • fél fej közepes méretű lilahagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 30 ml baromfihúsleves lé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • rizs, vagy más egyéb köret
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a fagyasztott babot sós, forrásban lévő vízben 4-5 percig, amíg puha nem lesz.
  2. Vágjuk a húst és a paprikát apró darabokra. Hagymát csíkokra szeleteljük.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a húst. Adjunk hozzá hagymát, paprikát és babot, és további 4 percig pirítsuk. Egy cseppnyi húsleves alaplével öntözzük meg, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a rizst vagy a köretünket, és már fogyaszthatjuk is.