Naturablog

Sertéscsíkok zöldségekkel

Szerző: virag Közzétéve:

Finom, alacsony szénhidráttartalmú étel gyors ebédhez!

Bár elsősorban a vegán konyha kedvelője és gyakorlója vagyok, időnként elkerülhetetlen, hogy húsételeket is készítsek. Különösen azért, mert elsősorban az ételallergiáim miatt étkezek vegánul. Nagyon ritkán, maximum hetente-kéthetente fogyasztok nagyon kis mennyiségben hústerméket, és ha már emellett döntök, szeretem a lehető legegészségesebb verzióban elkészíteni. Mivel a sertés egy nehezebb étel, érdemesebb krumpli helyett inkább más, könnyebb zöldségekkel tálalni. Most hoztam is egy gyors, laktató, alacsony szénhidráttartalmú, gyors ebédreceptet.

Hozzávalók:

  • 200 g sertésfilé
  • 150 g rókagomba
  • fél fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 150 ml húsleves alaplé
  • 100 ml kókusztej
  • 1 cukkini
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Forrás:womenshealt.de

Elkészítés:

  1. A sertésszeletet csíkokra szeleteljük, a rókagombákat negyedeljük és a hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a sertés szűzpecsenyét és körülbelül 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a rókagombát, és további 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az alaplevet és felforraljuk.
  3. Ezután adjuk hozzá a kókusztejet, és hagyjuk, hogy minden 10 percig, alacsony hőfokon párologjon.
  4. Addig spirálvágóval (alternatív megoldásként zöldséghámozót is használhatunk) formázzuk a cukkinit tészta formájúra.
  5. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a cukkinit, és körülbelül egy perc múlva vegyük le a tűzről, majd tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!