Sertéscsíkok zöldségekkel
Finom, alacsony szénhidráttartalmú étel gyors ebédhez!
Bár elsősorban a vegán konyha kedvelője és gyakorlója vagyok, időnként elkerülhetetlen, hogy húsételeket is készítsek. Különösen azért, mert elsősorban az ételallergiáim miatt étkezek vegánul. Nagyon ritkán, maximum hetente-kéthetente fogyasztok nagyon kis mennyiségben hústerméket, és ha már emellett döntök, szeretem a lehető legegészségesebb verzióban elkészíteni. Mivel a sertés egy nehezebb étel, érdemesebb krumpli helyett inkább más, könnyebb zöldségekkel tálalni. Most hoztam is egy gyors, laktató, alacsony szénhidráttartalmú, gyors ebédreceptet.
Hozzávalók:
- 200 g sertésfilé
- 150 g rókagomba
- fél fej hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 150 ml húsleves alaplé
- 100 ml kókusztej
- 1 cukkini
- 1 csipet só
- 1 csipet bors

Elkészítés:
- A sertésszeletet csíkokra szeleteljük, a rókagombákat negyedeljük és a hagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a sertés szűzpecsenyét és körülbelül 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a rókagombát, és további 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az alaplevet és felforraljuk.
- Ezután adjuk hozzá a kókusztejet, és hagyjuk, hogy minden 10 percig, alacsony hőfokon párologjon.
- Addig spirálvágóval (alternatív megoldásként zöldséghámozót is használhatunk) formázzuk a cukkinit tészta formájúra.
- Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a cukkinit, és körülbelül egy perc múlva vegyük le a tűzről, majd tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!