Finom és könnyen elkészíthető vegán krémsajt
Azoknak, akik állati eredetű termékek nélkül élnek vagy tejallergiájuk van, nem kell krémsajt nélkül élniük! Itt megmutatom, hogyan készíthetünk magunknak vegán változatot.
A vegánság vagy az ételallergia egyik legnehezebb kihívása lemondani a sajtról, és nélkülözni ezeket a finomságokat. Azonban bármilyen lehetetlen feladatnak is tűnik ezek helyettesítése, pótlása, sokkal könnyebben kivitelezhető, mint amilyennek gondolnánk. Most hoztam egy finom receptet, aminek köszönhetően rövid idő alatt előállíthatjuk magunknak a vegán krémsajtot. Az elkészítés mindössze 10 perc, amit 4 óra áztatás előz meg.
Hozzávalók:
- 220 g kesudió
- 3 ek natúr szójajoghurt
- 1 ek élesztőpehely
- só
- bors
- 1 ek citromlé

- A kesudiót legalább négy órán át, vagy lehetőleg egy egész éjjelen át áztassuk vízben. Az áztatási idő után öntsük le róla a vizet.
- Keverjük össze a megpuhult kesudiót szójajoghurttal, élesztőpehellyel, sóval, borssal és citromlével egy nagy teljesítményű keverőben, amíg krémes állagot nem kapunk.
- Ha akarjuk, finomíthatjuk a vegán krémsajtot más összetevőkkel, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!