Naturablog

Finom és könnyen elkészíthető vegán krémsajt

Szerző: virag Közzétéve:

Azoknak, akik állati eredetű termékek nélkül élnek vagy tejallergiájuk van, nem kell krémsajt nélkül élniük! Itt megmutatom, hogyan készíthetünk magunknak vegán változatot.

A vegánság vagy az ételallergia egyik legnehezebb kihívása lemondani a sajtról, és nélkülözni ezeket a finomságokat. Azonban bármilyen lehetetlen feladatnak is tűnik ezek helyettesítése, pótlása, sokkal könnyebben kivitelezhető, mint amilyennek gondolnánk. Most hoztam egy finom receptet, aminek köszönhetően rövid idő alatt előállíthatjuk magunknak a vegán krémsajtot. Az elkészítés mindössze 10 perc, amit 4 óra áztatás előz meg.

Hozzávalók:

  • 220 g kesudió
  • 3 ek natúr szójajoghurt
  • 1 ek élesztőpehely
  • bors
  • 1 ek citromlé
Forrás:Pinterest
  1. A kesudiót legalább négy órán át, vagy lehetőleg egy egész éjjelen át áztassuk vízben. Az áztatási idő után öntsük le róla a vizet.
  2.  Keverjük össze a megpuhult kesudiót szójajoghurttal, élesztőpehellyel, sóval, borssal és citromlével egy nagy teljesítményű keverőben, amíg krémes állagot nem kapunk. 
  3.  Ha akarjuk, finomíthatjuk a vegán krémsajtot más összetevőkkel, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!