Naturablog

Szuperolcsó tej- és tojásmentes brownie

Szerző: virag Közzétéve:

Extra csokoládés és lédús sütemény, mindenféle különleges összetevő nélkül!

Az egyik kedvenc süteményem a brownie, imádom a rengeteg csokoládét és a kellemes puhaságát, ám utóbbit sokáig nehéz volt elérni tojás nélkül. Ezzel a recepttel azonban sikerült, ráadásul meglehetősen olcsón kivitelezhető.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 200 g cukor
  • 75 g kakaópor
  • 200 g étcsokoládé 
  • 5 ek almaszósz
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 150 ml növényi tej
  • a tetejére hántolt mandula vagy csokidarabok
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport.
  2.  Olvasszuk fel az étcsokoládét, közben egy téglalap alakú sütőedényt kenjünk meg margarinnal vagy béleljük ki sütőpapírral.
  3.  Keverjük össze a csokoládét, az almaszószt, a napraforgóolajat és a növényi tejet a száraz összetevőkkel, hogy homogén keveréket hozzunk létre. Öntsük a tepsibe a vegán brownie tésztáját, és egyenletesen oszlassuk el.
  4.  Megszórjuk a tészta tetejét is csokoládéval, apróra vágott dióval, vagy mandulával, és alul-felül sütéses funkción 25 percig sütjük 180 ° C-on a sütőben.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!