Szuperolcsó tej- és tojásmentes brownie
Extra csokoládés és lédús sütemény, mindenféle különleges összetevő nélkül!
Az egyik kedvenc süteményem a brownie, imádom a rengeteg csokoládét és a kellemes puhaságát, ám utóbbit sokáig nehéz volt elérni tojás nélkül. Ezzel a recepttel azonban sikerült, ráadásul meglehetősen olcsón kivitelezhető.
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 200 g cukor
- 75 g kakaópor
- 200 g étcsokoládé
- 5 ek almaszósz
- 100 ml napraforgóolaj
- 150 ml növényi tej
- a tetejére hántolt mandula vagy csokidarabok

Elkészítés:
- Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport.
- Olvasszuk fel az étcsokoládét, közben egy téglalap alakú sütőedényt kenjünk meg margarinnal vagy béleljük ki sütőpapírral.
- Keverjük össze a csokoládét, az almaszószt, a napraforgóolajat és a növényi tejet a száraz összetevőkkel, hogy homogén keveréket hozzunk létre. Öntsük a tepsibe a vegán brownie tésztáját, és egyenletesen oszlassuk el.
- Megszórjuk a tészta tetejét is csokoládéval, apróra vágott dióval, vagy mandulával, és alul-felül sütéses funkción 25 percig sütjük 180 ° C-on a sütőben.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!