Csirke -vegán fetás spenótos ágyon
Fantasztikus ebédmenü, amit a spenót utáló gyerekek is imádni fognak!
Ha konkrét ebédmenüt kell készíteni a családnak, a hús gyakorlatilag kihagyhatatlan. Mivel nehezebb étel, célszerű sült krumpli vagy más szintén nehéz köret helyett zöldségekkel kombinálni. Számomra az egyik legkedveltebb kombináció a csirkéhez a spenót és a feta, és szerencsére ezt már tejmentes fetával, vegán változatban is elkészíthetem -a Bio boltokban ugyanis már kapni vegán fetát. Mivel nem vagyok egy konyhatündér, ezért mindenképp egy egyszerű receptre kell támaszkodnom, és ez a főétel három lépésben elkészíthető.
Hozzávalók:
- 120 g csirkemell
- fél fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 250 g spenótlevél
- 50 g vegán feta
- só, bors
- natúr szója joghurt
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
- Először préseljük össze a fokhagymát, aprítsuk fel a hagymát, és egy evőkanál olívaolajon serpenyőben megpirítjuk őket. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a spenótot.
- Sózzuk, borsozzuk meg a csirkét, és a maradék olajban ropogósra sütjük.
- Fűszerezzük a spenótot is borssal és sóval, morzsoljuk rá a vegán fetát, és tálalás előtt helyezzük a csirkét a feta-spenót ágyra.
- Az öntethez préseljük össze a fokhagymát, keverjük össze a vegán joghurttal és ízlés szerint sózzuk. Ha ezzel megvagyunk, már fogyaszthatjuk is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!