EgészségBlog

Csirke -vegán fetás spenótos ágyon

Szerző: virag Közzétéve:

Fantasztikus ebédmenü, amit a spenót utáló gyerekek is imádni fognak!

Ha konkrét ebédmenüt kell készíteni a családnak, a hús gyakorlatilag kihagyhatatlan. Mivel nehezebb étel, célszerű sült krumpli vagy más szintén nehéz köret helyett zöldségekkel kombinálni. Számomra az egyik legkedveltebb kombináció a csirkéhez a spenót és a feta, és szerencsére ezt már tejmentes fetával, vegán változatban is elkészíthetem -a Bio boltokban ugyanis már kapni vegán fetát. Mivel nem vagyok egy konyhatündér, ezért mindenképp egy egyszerű receptre kell támaszkodnom, és ez a főétel három lépésben elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemell
  • fél fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 250 g spenótlevél
  • 50 g vegán feta
  • só, bors
  • natúr szója joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Először préseljük össze a fokhagymát, aprítsuk fel a hagymát, és egy evőkanál olívaolajon serpenyőben megpirítjuk őket. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a spenótot.
  2. Sózzuk, borsozzuk meg a csirkét, és a maradék olajban ropogósra sütjük.
  3. Fűszerezzük a spenótot is borssal és sóval, morzsoljuk rá a vegán fetát, és tálalás előtt helyezzük a csirkét a feta-spenót ágyra.
  4. Az öntethez préseljük össze a fokhagymát, keverjük össze a vegán joghurttal és ízlés szerint sózzuk. Ha ezzel megvagyunk, már fogyaszthatjuk is.