Naturablog

Tej- és tojásmentes gofri 3 lépésben

Szerző: virag Közzétéve:

Vegán gofri – tojás nélkül, növényi margarinnal és növényi tejjel. Ez a könnyed recept nemcsak finom, de egyszerű is. Próbáld ki!

A gofri elkészítése talán még a palacsintánál is egyszerűbb és gyorsabb, hiszen amiatt sem kell aggódnunk, hogy beleég a finomságunk a palacsintasütőbe. Itt azonban más dolgokra kell nagyon figyelnünk, például hogy nehogy túlságosan folyós legyen a tészta, vagy netán meg sem süljön a gofrisütőben. Én sokat kísérleteztem már vele, de csak most sikerült megtalálni a tökéletes receptet, amit most veletek is megosztok.

Hozzávalók:

  • 250 g növényi margarin
  • 100 g cukor
  • 50 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só 
  • 500 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 300 ml növényi tej
  • 100 ml ásványvíz
Forrás:unplash.com

Elkészítés:

  1. A margarint, a cukrokat és a sót krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a szójatejet és az ásványvizet, és sima gofritésztává keverjük. Hagyjuk a tésztát 30 percig a hűtőszekrényben kelni.
  2.  Melegítsük fel a gofrisütőt, és kenjük meg növényi margarinnal vagy kókusz zsírral.
  3.  Tegyünk 2-3 evőkanál tésztát a sütő közepére és süssünk belőle gofrit. 
  4. Tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy mézzel.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!