Céklás rizottó gombával 30 perc alatt
Egy kis cékla időnként nagyon fontos, hiszen nem csak vitaminbomba, de fantasztikusan néz ki és rendkívül ízletes is.
A cékla nem tartozik a kedvenceim közé, viszonylag ritkán eszek és akkor is csak kis mennyiségben. Nagyon erőteljes föld íze van, amit elég nehéz elvenni. Időnként azért mégis becsempészem az étrendembe, hiszen hihetetlenül sok jótékony hatása van, tele van hasznos vitaminokkal, amelyek a betegségek ellen is védelmet nyújtanak. Céklás rizottóként gombával vegyítve például kifejezetten jó íze lehet, ha ez alapján a recept alapján készítjük. Próbáld ki te is, nem fogsz benne csalódni!
Hozzávalók:
- 600 ml cékla lé
- 1 hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 120 g rizottó rizs
- 2 tk currypor
- 100 ml száraz fehérbor
- 300 g cékla (előfőzve)
- 3 ek növényi vaj
- só,bors
- 70 g növényi sajt
- 150 g gomba
- friss petrezselyem

Elkészítés:
- Melegítsük fel a céklalevet, hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk a rizst 2 percig. Adjuk hozzá a hagymát és a curry-t, pároljuk 1 percig. Öntsük bele a bort, forraljuk fel. Fokozatosan öntsük hozzá a céklalevet, és pároljuk a rizst alacsony hőfokon 20 percig, időnként megkeverve.
- Kockázzuk fel a céklát. A kész rizottóba keverjünk 1 evőkanál vajat, sóval ízesítsük. Finoman lereszeljük a vegán sajtot, és ebből kb 50 grammot összekeverünk a céklakockákkal, majd beledobjuk a rizottóba, és rövid ideig melegítjük.
- Tisztítsuk meg a gombát, és a maradék vegán vajjal egy serpenyőben felmelegítjük. A gombákat 4 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, és a rizottóra tesszük. Mossuk meg a petrezselymet, aprítsuk fel, végül szórjuk meg a maradék vegán sajttal és borssal együtt a rizottóra.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!