Naturablog

Vegán omlett, ha már nagyon hiányzik a tojásrántotta

Szerző: virag Közzétéve:

Jó, nem teljesen olyan mint az eredeti, de meglepően hasonló.

A tojásrántotta az egyik olyan kedvelt sós reggeli, amit időnként iszonyatosan jó elfogyasztani. Tápláló, tápanyagokban gazdag, és nagyon egészséges, arról nem beszélve hogy zöldségekkel, sonkával vagy baconnel is feldobható. Így hát ha tojásallergiánk van, vagy csak a világ jobbá tétele miatt lemondunk a tojásról, biztosan nagyon fog hiányozni a mindennapjainkból. Ám mint ahogy lassan mindent, ezt is könnyedén pótolhatjuk, és létrehozhatunk egy egész hasonló ételt vegán verzióban. Tarts velem, próbáljuk ki együtt!

Hozzávalók:

  • 150 g csicseriborsó liszt
  • 1 kk fekete só
  • 1 kk római kömény
  • 2 kk kurkuma
  • 1 ek sörélesztő pehely
  • 1 dl növényi tej
  • 1 dl víz
  • só, bors
  • olívaolaj

+ Igény szerint a zöldségek, és ha nem vegán vagy, csak ételallergiás, akkor esetleg sonka. Én előszeretettel teszek hozzá hagymát, gombát és kaliforniai paprikát is, így a menetét ezekkel fogom leírni.

Forrás:Pinterest
  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a borsot, a sörélesztő pelyhet, a római köményt illetve a kurkumát, majd hozzáöntjük a tejet és a vizet olyan mennyiségben, hogy palacsinta állagot kapjunk. 
  2. Egy serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a hagymát, gombát és a paprikát, majd kiszedjük és félre tesszük. 
  3. Minimálisan locsoljunk még egy kis olívaolajat a serpenyőbe, és ha kellően felhevült, öntsük bele a tésztát. Közepes lángon süssük pár percig, és mikor az alja már megszilárdult, tegyük rá a sült zöldségeket, amelyek a lány felsőrészbe beleragadnak majd. Ezután megfordítjuk az omlettet, és ízlés szerint megszórhatjuk még friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!