Isteni palacsinta tej és tojás nélkül
Ez a recept nagyon egyszerű, és néhány összetevő elegendő hozzá. A finom édesség tökéletes reggelire, vagy uzsonnára, ha nagyon megkívánjuk a desszerteket.
Rendkívül édesszájú vagyok, legszívesebben minden reggelemet valami finom péksüteménnyel indítanám. A tej- és tojásallergia miatt ezt nem nagyon tehetem meg, de a kakaóscsiga mellett már a palacsintát is nagyon gyorsan és egyszerűen el tudom készíteni mentes változatban. Amennyiben te is imádod valamilyen desszert jellegű finomsággal kezdeni a napot, gyere és készítsd el velem a vegán palacsintát. Az említett mennyiségből egyébként 10 darabot lehet kisütni, így rajtad kívül még valakinek boldogan indulhat az ébredés!
Hozzávalók:
- 200 g liszt (lehet gluténmentes is)
- 2 tk sütőpor
- 30 g cukor
- 150 g szójajoghurt
- 50 ml növényi tej
- 50 ml szénsavas ásványvíz
- kókusz zsír vagy olaj a sütéshez

- A palacsintákhoz először keverjük össze a lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálban.
- Majd adjuk hozzá a szójajoghurtot, a növényi tejet és a vizet, és az egészet világos színűre keverjük. Ha az állaga túl szilárd, öntsünk hozzá még egy kis ásványvizet. Hagyjuk a tésztát körülbelül 5 percig állni.
- Melegítsünk fel egy kevés zsírt vagy olajat egy tapadásmentes serpenyőben, majd tegyünk bele néhány evőkanál palacsintatésztát, és formázzunk kerek lappá. Süssük a palacsintákat aranybarnára mindkét oldalukon, és már készen is vannak.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!