Ne nélkülözz tovább: Így készítsd el a vegán mozzarellát
Nem is gondolnád, mennyire könnyű megvalósítani!
Tejallergiásként a tejről még egész könnyen lemondok, a sajt és a túró viszont rettenetesen hiányzik. Bár sok sajthelyettesítőt már meg tudok vásárolni a boltokban, a vegán mozzarella még mindig nincs közöttük. Így hát nincs más mód, magamnak kell előállítani, és még én is meglepődtem rajta, hogy ez mennyire egyszerű feladat. Jó, természetesen ez is sokkal többe kerül, mint a szupermarketekben kapható valódi mozzarella, de ennyit időnként mindenki megérdemel. Nem húzom tovább az időt, mutatom hogyan kell csinálni!
Hozzávalók:
- 3 ek utifűmaghéj
- 150 g kesudió
- 1 citrom
- 1 ek élesztőpehely
- 2 tk tengeri só
- 2 ek olaj

Elkészítés:
- Tegyük az utifűmaghéjat egy edénybe, és villával keverjük össze 300 ml vízzel. A kesudiót szintén tegyük egy tál vízbe, és hagyjuk ázni mindkettőt két órán át.
- Facsarjuk ki a citromot, és keverjük össze a levét egy másik edényben tengeri sóval, élesztőpehellyel és olajjal.
- Az áztatás után mossuk le a kesudiót, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a már kocsonyává összeállt utifűmaghéjat, és a citromos löttyöt, majd mindent alaposan turmixoljunk össze.
- Ezt követően a keveréket öntsük egy tálba, kanállal simítsuk le a tetejét, és helyezzük a vegán mozzarellánkat legalább 2 órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Ha letelt az idő, csak borítsuk ki egy tányérra, és már szeletelhetjük is. Pont úgy fog kinézni és olyan finom is lesz, mint az eredeti!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!