Könnyű citromos fokhagymás tészta – lazaccal
Friss, gyors, és igazi mediterrán életérzést ad!
Bár jelenleg nem mindig érezni, azért szép lassan beköszön hozzánk a tavaszi-nyári időjárás, úgyhogy ideje a könnyedebb, frissebb ételek felé nyúlnunk. Ha a felfrissítő finomságokról van szó, akkor egyértelműen kötelező a citrom, amit előszeretettel kombinálunk a rendkívül egészséges lazaccal. Nekem nagy kedvencem a citromos fokhagymás tészta lazaccal, amit ezentúl biztosan gyakrabban fogok készíteni. Tarts velem, és egyél te is egy mennyei főételt! Az ebéd természetesen elkészíthető általad sütött lazacfiléből is, de ez a megoldás sokkal gyorsabb, ezért én inkább így részesítem előnyben.
Hozzávalók:
- 100 g füstölt, szeletelt lazac (lehet több is)
- teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tészta
- 1 tk fokhagyma
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1/2 csésze friss bazsalikom levél apróra vágva
- 1 citrom leve és héja
- 2 tk kapribogyó
- reszelt vegán sajt

Elkészítés:
- Főzzük meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
- Eközben szeleteljük apró kis kockákra a lazacot, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával és olívaolajjal.
- Adjuk hozzá a citrom levét és héját, a kapribogyót, majd egy serpenyőben a tésztával együtt mindent keverjünk jó alaposan össze.
- Tálaljuk, reszeljük rá a sajtot, és már fogyaszthatjuk is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!