Naturablog

Könnyű citromos fokhagymás tészta – lazaccal

Szerző: virag Közzétéve:

Friss, gyors, és igazi mediterrán életérzést ad!

Bár jelenleg nem mindig érezni, azért szép lassan beköszön hozzánk a tavaszi-nyári időjárás, úgyhogy ideje a könnyedebb, frissebb ételek felé nyúlnunk. Ha a felfrissítő finomságokról van szó, akkor egyértelműen kötelező a citrom, amit előszeretettel kombinálunk a rendkívül egészséges lazaccal. Nekem nagy kedvencem a citromos fokhagymás tészta lazaccal, amit ezentúl biztosan gyakrabban fogok készíteni. Tarts velem, és egyél te is egy mennyei főételt! Az ebéd természetesen elkészíthető általad sütött lazacfiléből is, de ez a megoldás sokkal gyorsabb, ezért én inkább így részesítem előnyben.

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt, szeletelt lazac (lehet több is)
  • teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tészta
  • 1 tk fokhagyma
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1/2 csésze friss bazsalikom levél apróra vágva
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tk kapribogyó
  • reszelt vegán sajt
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
  2. Eközben szeleteljük apró kis kockákra a lazacot, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával és olívaolajjal.
  3. Adjuk hozzá a citrom levét és héját, a kapribogyót, majd egy serpenyőben a tésztával együtt mindent keverjünk jó alaposan össze.
  4. Tálaljuk, reszeljük rá a sajtot, és már fogyaszthatjuk is!

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!