Naturablog

Pénztárcabarát tej- és tojásmentes csokoládétorta

Szerző: virag Közzétéve:

Mutatós, finom, könnyű, olcsó, ráadásul másfél óra alatt készen van.

Közeleg a születésnapom, ami minden évben egy örömteli várakozással, és némi kihívással is kecsegtet. A tortát tojás nélküli elkészítése bárkin kifoghat, főleg ha még nem tapasztalta ki, milyen arányok megfelelőek. A dolog további nehézsége, hogy ugyan vannak vegán receptek, de olyan nehezen beszerezhető, különleges alapanyagokból, amiknek már az olvasása közben feladom. Hét éve vagy ételallergiás, azóta még egyik évben sem sikerült olyan tortát készítenem, amivel ne lett volna valamilyen problémám. Idén viszont sikerülni fog, mert rátaláltam a tökéletes tej és tojásmentes csokoládétortára, amit teljes szívemből ajánlok minden sorstársamnak, vagy tejről és tojásról lemondó vegán követőmnek.

Hozzávalók:

A piskótához

  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250  g cukor
  • 1  Csomag vaníliás cukor
  • 50  g kakaópor
  • 150 g növényi margarin
  • 400 ml növényi tej
  • 2 ek citromlé (vagy almaecet)

A csokoládékrémhez

  • 350 g porcukor
  • 150 g növényi vaj 
  • 50 g kakaópor
  • 2 ek mandulatej
  • A töltelékhez tetszés szerint adhatunk szárított kókuszt, mandulát vagy friss bogyós gyümölcsöket is
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-on, alul-felül sütéses funkción, és kenjünk meg kettő darab 26 cm-es tortaformát növényi margarinnal.
  2. Először a piskótának állunk neki, a lisztet egy tálba szitáljuk, és összekeverjük a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.
  3. Beletesszük a margarint, a növényi tejet és a citromlevet a száraz hozzávalókhoz, és mindent összekeverünk egy homogén tésztává.
  4. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk el a két formában, és kb. 45 percig sütjük, és ha kész, hagyjuk a rácsokon kihűlni.
  5. Miközben a piskóta sül, a krémhez a porcukrot egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és botmixerrel felverjük. Helyezzük a krémet hűtőszekrénybe, amíg használatra kész nem lesz.
  6. Kenjük meg az alsó tortalapot a krémmel, fedélként tegyük rá a második tortalapot, végül vonjuk be a a maradék krémmel a tortánkat. Díszítsük szárított kókuszdióval, mandulával és gyümölcsökkel tetszés szerint.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!