Naturablog

A tökéletes vegán Mac and Cheese receptje

Szerző: virag Közzétéve:

Tökéletes azokra az estékre, amikor csak valami krémes, sajtos dologról álmodozol!

Annak ellenére, hogy vegánok vagy tejallergiások vagyunk, szerencsére nem kell lemondanunk az egyik legnagyobb kedvencünkről: a mac and cheese-ről sem. Ugyanis ma már számos trükkel utánozhatjuk le a sajt egyedülálló ízvilágát, és hogy ezt bizonyítsam, elhoztam nektek a tökéletes receptet.

Hozzávalók:

  • 300 g makaróni 
  • 750 ml növényi tej (mandula a legjobb)
  • 50 g kesudió 
  • 40 ml olívaolaj 
  • 1 fokhagyma
  • szegfűszeg
  • 40 g liszt 
  • 100 g vegán sajt 
  • 3 ek élesztő 
  • 2 tk mustár 
  • 50 g zsemlemorzsa 
  • Só és bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a makarónit és főzzük egy percnél kevesebb ideig, mint amennyi a csomag útmutatóján szerepel. Ha kész, leszűrjük a tésztát, és félre tesszük.
  2. Közben tegyük a mandulatejet és a kesudiót egy közepes fazékba, melegítsük közepes lángon és forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük át egy tálba, és keverjük simára.
  3. Melegítsük fel az olívaolajat serpenyőben közepes lángon, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és egyenesen a serpenyőbe reszeljük. Addig pirítjuk a fokhagymát, amíg meg nem pirul, majd hozzáadjuk a lisztet, és habverővel addig keverjük, amíg a fokhagymás olajjal összekeveredik. Egy percig főzzük, alacsony lángra kapcsolunk, és lassan fokozatosan beleöntünk a kesudiós tejes keverékéből. Habverővel kavargatjuk, amíg teljesen össze nem keveredik. Főzzük további 2 percig, majd reszeljük bele a vegán sajtot, szórjuk bele az élesztőt, a mustárral együtt. Keverjünk össze mindent, és adjunk hozzá még egy csepp mandulatejet, ha a keverék túl sűrű.
  4. Fűszerezzük a mártást sóval és borssal, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és szórjuk bele a tésztát. Keverjük össze úgy, hogy bevonjuk a tésztát a mártással. 
  5. Az öntet elkészítéséhez tegyünk egy tálba a zsemlemorzsát, 2 ek olívaolajat, egy nagy csipet sót és borsot, majd keverjük össze. Szórjuk a morzsákat a tésztára, és helyezzük az edényt 2-3 percre ismét magas láng alá, keverve és nagyon odafigyelve, amíg az öntet ropogós lesz. Amint ezt az állagot elérted, már tálalhatod is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!