Naturablog

Sült édesburgonya csicseriborsóval, spenóttal és avokádóval

Szerző: virag Közzétéve:

Ez a recept értékes szénhidrátokat, fehérjéket és egészséges zsírokat tartalmaz – vagyis mindent, ami igazán jóvá tesz egy ételt.

Amikor nagyon rohanós napom van, szeretek csak úgy bedobni a sütőbe pár zöldséget, hogy ne legyen az ebéddel túl sok dolgom. Ehhez az egyik kedvenc alapanyagom az édesburgonya, amit előszeretettel párosítok más zöldségekkel, salátákkal. Mivel az étkezéseim után elég hamar megéhezem, mostanában arra is gondolok, hogy minél laktatóbb ételeket állítsak össze. Most el is hoztam nektek az egyik kedvenc gyors ebédemet, amely maximálisan gondoskodik arról, hogy hosszabb távon is telítődve érezzem magam.

Hozzávalók:

  • 2-3 édesburgonya
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 1 avokádó
  • 1 csomag bébi spenót
  • 4 tk olívaolaj
  • 1 ek agavé szirup
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csipet chili paprika pehely
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a sütőt 200 fokon, és kapcsoljuk alsó-felső sütéses funkcióra. 
  2. Hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk kockákra, és mossuk le a csicseriborsót. A mixet tegyük tepsibe, pácoljuk sóval, borssal, paprika pehellyel és az olívaolaj felével. Körülbelül 20 percig süssük a sütőben, amíg az édesburgonya meg nem puhul.
  3. Míg a zöldségek sülnek, tisztítsuk meg a bébi spenótot, és vágjuk apró kockákra az avokádót. 
  4. Az öntethez keverjük össze a maradék olívaolajat, az agavé szirupot, a sót és a borsot. 
  5. Amint az édesburgonya és a csicseriborsó megsül, mindent keverjünk össze, és már tálalhatjuk is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!