Finom ebéd maradékból: Thai ananászos sültrizs
A kedvenc receptem Thaiföldről, amihez nem kell nagy tudomány.
Egyre népszerűbb az ázsiai konyha, jó híre lassan vetekszik az olaszéval. Nem véletlenül, hiszen messze földön híresek az egészséges, zöldségekben gazdag étrendjükről, melynek köszönhetően karcsú alakunkat is megőrizhetjük. Nagy kedvencem thai ételek közül az ananászos sültrizs, két okból kifolyólag. Az egyik, hogy iszonyatosan finom és laktató, a másik hogy nagyon gyorsan elkészíthető, akár az előző napi maradékokból is. Ez egy vegán recept, de nem kellenek hozzá különleges összetevők… A legnagyobb extra amit igényel, az a friss koriander. Gyere, készítsük el együtt, neked is a kedvenced lesz!
Hozzávalók:
- basmati rizs
- egy hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- kaliforniai paprika
- borsó
- friss ananászdarabok
- kesudió
- szója szósz
- curry por
- zöldhagyma
- só és fekete bors
- chili pehely
- friss koriander

- Főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasításnak megfelelően, és tároljuk a hűtőszekrényben, míg fel nem használjuk.
- A borsót 2-3 percig főzzük a tűzhelyen, vagy a mikrohullámsütőben.
- Vágjuk fel a paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra, a hagymát és a fokhagymát pedig apró darabokra.
- Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és pároljuk a hagymát körülbelül 3 percig.
- Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát, és főzzük szintén 3 percig.
- A következő lépés, hogy hozzájuk keverjük a főtt rizst, majd ízesítsük curry porral és szójaszósszal.
- Ezt követően adagoljuk a mixhez az ananászt, a borsót, a zöldhagymát valamint a kesudiót. Fűszerezzük sóval, borssal, megszórjuk chili pelyhekkel, és egészen addig kavarjuk, míg jól össze nem keveredik.
- Végül friss koriandert, zöldhagymát szórunk a tetejére, és nincs más dolgunk, mint élvezni ezeket a fantasztikus ízeket!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!