Szuperkönnyű vegán tiramisu, olcsó alapanyagokból
Végre egy tej- és tojásmentes változat, ami finom is!
Nincs ember a világon, akinek ne lenne az egyik kedvenc desszertje a tiramisu. Nekem is az egyik legnagyobb gyengém volt, bármennyit meg tudtam belőle enni – egészen addig, míg ki nem derült, hogy ételallergiás vagyok. Bár számtalan recepttel próbálkoztam, igyekeztem kikísérletezni valamilyen hasonló édességet mindenmentes változatban, természetesen sikertelenül. Most viszont sikerült megtalálnom a tökéletes receptet, ami kísértetiesen hasonlít az eredeti olasz édességhez, ráadásul a méregdrága és nehezen beszerezhető vegán mascarponera sincs hozzá szükség!
Hozzávalók:
- 200 g keksz
- 200 g szójajoghurt
- 150 g vegán krém
- 20 g barnacukor
- fél tk fahéj (elhagyható)
- 3 ek kukoricakeményítő
- 1 csésze kávé
- holland kakaópor

Elkészítés:
- A joghurtot összekeverjük a krémmel, a cukorral és a fahéjjal, és belekeverjük a keményítőt.
- Törjük össze a keksz felét, és öntsünk rá egy kis kávét, hogy tésztaszerű masszát kapjon.
- Tegyük a keveréket alapul kis poharakba, és kenjük rá a krém első rétegét.
- Ismételjük meg a folyamatot a megmaradt kekszekkel és a maradék krémmel, majd néhány órán át hűtsük hűtőszekrényben.
- Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!