Naturablog

Szuperkönnyű vegán tiramisu, olcsó alapanyagokból

Szerző: virag Közzétéve:

Végre egy tej- és tojásmentes változat, ami finom is!

Nincs ember a világon, akinek ne lenne az egyik kedvenc desszertje a tiramisu. Nekem is az egyik legnagyobb gyengém volt, bármennyit meg tudtam belőle enni – egészen addig, míg ki nem derült, hogy ételallergiás vagyok. Bár számtalan recepttel próbálkoztam, igyekeztem kikísérletezni valamilyen hasonló édességet mindenmentes változatban, természetesen sikertelenül. Most viszont sikerült megtalálnom a tökéletes receptet, ami kísértetiesen hasonlít az eredeti olasz édességhez, ráadásul a méregdrága és nehezen beszerezhető vegán mascarponera sincs hozzá szükség!

Hozzávalók:

  • 200 g keksz
  • 200 g szójajoghurt
  • 150 g vegán krém
  • 20 g barnacukor
  • fél tk fahéj (elhagyható)
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 csésze kávé
  • holland kakaópor
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A joghurtot összekeverjük a krémmel, a cukorral és a fahéjjal, és belekeverjük a keményítőt.
  2. Törjük össze a keksz felét, és öntsünk rá egy kis kávét, hogy tésztaszerű masszát kapjon.
  3. Tegyük a keveréket alapul kis poharakba, és kenjük rá a krém első rétegét.
  4. Ismételjük meg a folyamatot a megmaradt kekszekkel és a maradék krémmel, majd néhány órán át hűtsük hűtőszekrényben. 
  5. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!