Frissítő cukkinis gnocchi, ami után mind a tíz ujjad megnyalod
Fantasztikus recept egyenesen Olaszországból.
Ha valami igazán gyors és finom főételt szeretnénk készíteni, csak hívjuk segítségül az olasz konyhát. A mennyei gyorsan elkészülő tésztáiról elhíresült ország bővelkedik az olyan receptekben, amelyek 15-20 perc alatt erőfeszítések nélkül elkészíthetőek. Ma is egy ilyen ínyencséget hoztam nektek, lássunk is neki a cukkinis gnocchinknak!
Hozzávalók:
- 1 csomag gnocchi (lehet tönkölybúzából, vagy gluténmentes változatban)
- 3 db újhagyma
- 1 nagy vagy 2 kicsi cukkini
- olívaolaj
- 2 ek balzsamecet (kilhagyható)
- 1 csomó koriander
- só, bors

Elkészítés:
- Forraljunk fel egy lábas sós vizet, közben hámozzuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket.
- A hagymát a cukkinit egy serpenyőben, olívaolajon süssük meg, és fűszerezzük ízlés szerint sóval,borssal.
- Amikor a cukkini megpuhult, öntsük a gnocchit a forrásban lévő vízhez, és vegyük ki őket, amint a felszínre úsznak (ez körülbelül egy perc).
- Tegyük a gnocchit a serpenyőbe, és keverjük össze a cukkinivel és a hagymával, kicsit főzzük össze őket, és öntözzük meg olívaolajjal, balzsamecettel.
- Végül szedjük ki egy tálba az ételt, és szórjuk meg az apróra korianderrel.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!