Sült édesburgonya gombával és tofutúróval
Egyszerű és tápanyagban gazdag főétel.
A túrós krumpli amolyan 80-as évekbeli ínyencség, ami gyorsan elkészül, kifejezetten finom, illetve nagyon egészséges étel – főleg úgy, ahogyan mi készítjük – édesburgonyával. Csak betesszük a sütőbe a megfűszerezett finomságokat, és hátradőlve várjuk, amíg szinte szó szerint a szákba repül az ebéd.
Hozzávalók:
- 1 édesburgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 ek tofutúró
- 1 ek metélőhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 100 g gomba
- 1 tk olívaolaj
- 2 közepes újhagyma
- 1 tk petrezselyem
- vegán natúr joghurt
- igény esetén az ételt megbolondíthatjuk babbal, csicseriborsóval vagy spenóttal is

Elkészítés:
- Először előmelegítjük a sütőt 180 fokon, és alul felül sütéses funkcióra kapcsoljuk. Majd egy villával összenyomjuk a szükséges mennyiségű natúr tofut, amit – ha van otthon- szójatejjel kicsit hígíthatunk, illetve jól megsózzuk borsozzuk, hogy finom túrós íze legyen.
- Ha ezzel megvagyunk, a jó nagy édesburgonyánkat egy villával többször átszúrjuk, és 50 percig sütjük a sütőben, míg puha nem lesz.
- Eközben finomra vágjuk a medvehagymát, és összekeverjük a tofutúróval. Felkarikázzuk a gombát, és az újhagymát is, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk őket, majd ezt is megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a petrezselyemmel. (Ha spenótot csicseriborsót vagy babot is tennénk hozzá, akkor azokat is ilyenkor érdemes a serpenyőbe tenni).
- végül vágjuk fel hosszában a megsült édesburgonyánkat, és töltsük meg a túróval, illetve a hagymás gombatöltelékkel.
- Végül megsúzzuk, akár meg is fokhagymázzuk a vegán natúr joghurtot, és öntetként rácsorgathatjuk a kész ételünkre.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!