Naturablog

Sült édesburgonya gombával és tofutúróval

Szerző: virag Közzétéve:

Egyszerű és tápanyagban gazdag főétel.

A túrós krumpli amolyan 80-as évekbeli ínyencség, ami gyorsan elkészül, kifejezetten finom, illetve nagyon egészséges étel – főleg úgy, ahogyan mi készítjük – édesburgonyával. Csak betesszük a sütőbe a megfűszerezett finomságokat, és hátradőlve várjuk, amíg szinte szó szerint a szákba repül az ebéd.

Hozzávalók:

  • 1 édesburgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek tofutúró
  • 1 ek metélőhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 100 g gomba
  • 1 tk olívaolaj
  • 2 közepes újhagyma
  • 1 tk petrezselyem
  • vegán natúr joghurt
  • igény esetén az ételt megbolondíthatjuk babbal, csicseriborsóval vagy spenóttal is
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Először előmelegítjük a sütőt 180 fokon, és alul felül sütéses funkcióra kapcsoljuk. Majd egy villával összenyomjuk a szükséges mennyiségű natúr tofut, amit – ha van otthon- szójatejjel kicsit hígíthatunk, illetve jól megsózzuk borsozzuk, hogy finom túrós íze legyen.
  2. Ha ezzel megvagyunk, a jó nagy édesburgonyánkat egy villával többször átszúrjuk, és 50 percig sütjük a sütőben, míg puha nem lesz.
  3. Eközben finomra vágjuk a medvehagymát, és összekeverjük a tofutúróval. Felkarikázzuk a gombát, és az újhagymát is, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk őket, majd ezt is megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a petrezselyemmel. (Ha spenótot csicseriborsót vagy babot is tennénk hozzá, akkor azokat is ilyenkor érdemes a serpenyőbe tenni).
  4. végül vágjuk fel hosszában a megsült édesburgonyánkat, és töltsük meg a túróval, illetve a hagymás gombatöltelékkel.
  5. Végül megsúzzuk, akár meg is fokhagymázzuk a vegán natúr joghurtot, és öntetként rácsorgathatjuk a kész ételünkre.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!