Naturablog

Jobb, mint az igazi: Túrógombóc kölesből

Szerző: virag Közzétéve:

Fenséges recept azoknak, akiknek már nagyon hiányzik a túró.

Ha egy tejallergiás embert megkérdezel arról, mi hiányzik neki a legjobban, szinte biztos hogy a sajtot és a túrót fogja mondani. A sajtot már könnyen pótolhatjuk boltban vásárolt késztermékekkel, a túró esetében viszont még mindig falakba ütközünk. Tetszik nem tetszik, ezt sajnos nekünk kell előállítani, ezért most megmutatom, a túrógombóc esetében hogyan lehet a leggyorsabban.

Hozzávalók:

  • 200 g köles
  • 100 g kukoricadara
  • 50 g nádcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve és héja
  • 500 ml tej
  • 1 natúr szójajoghurt
  • porcukor
  • Tönköly zsemlemorzsa vagy kókuszreszelék
Forrás:Instagram/easiestcookpage

Elkészítés:

  1. A kölest egy órára beáztatjuk, majd vízben elkezdjük főzni.
  2. Beleszórjuk a közben lereszelt citromhéjat, beleszórjuk a kukoricadarát, a cukrot, a sót, és a tejet, és nagyjából további 20 percig főzzük még.
  3. Amikor elzártuk, akkor öntjük hozzá a citromlevet, majd jól összekeverjük és hagyjuk hűlni. Az állagát tekintve az a jó, ha se nem túl puha, se nem túl kemény. Ha túl puhának érzed ne aggódj, a hűlés folyamán sokat fog szilárdulni.
  4. Ha kihűlt, formázzuk kis gombócokra, és hempergessük bele a pirított zsemlemorzsába vagy a kókuszreszelékbe. Ezután öntözzük meg a szójajoghurttal, és igény esetén szórjunk rá porcukrot. Hihetetlen, de az ételünknek olyan íze lesz, akár az igazi túrógombócnak!

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!