Ideális vasárnapi ebéd: Húszperces paprikás krumpli
Vegán változatban.
Mint már említettem, a hosszadalmas és bonyodalmas főzés nem igazán a szívem csücske. Így ha magyar ételekről is van szó, igyekszem kicsit felgyorsítva elkészíteni a kedvenceinket – már amennyire ez lehetséges. A paprikás krumpli esetében például simán kivitelezhető, és a család férfitagjai is jóllakottan állnak fel az asztaltól, függetlenül attól, van-e benne hús vagy nincs. Én húsmentesen szoktam elkészíteni, de időnként a pasik kedvéért rakok bele füstölt fekete-erdei sonkát
Hozzávalók:
- 5 db krumpli (Ha két főnél többnek készül, akkor értelemszerűen a mennyiségeket is növeljük.)
- 1 ek olívaolaj (lehet más is)
- negyed fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- vegán tejföl (elhagyható)
- kovászos uborka
- igény esetén 3 szelet fekete-erdei sonka

Elkészítés:
- Először meghámozzuk, felkockázzuk a krumplit. Megpucoljuk a vöröshagymát, és azt is apró darabokra vágjuk. Ha nem vegán változatban akarjuk elkészíteni, akkor érdemes már most feldarabolni a sonkaszeleteket is.
- Olajat öntünk egy lábasba, és üvegesre pirítjuk a hagymát. Ha ez megvan, akkor beletesszük a krumplikat is, és felöntjük 2-3 bögre vízzel.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a pirospaprikát.
- Innentől kezdve hagyjuk főni fedővel a tetején, a krumpli hamar puha és szaftos lesz.
- Amikor a szaft elkezd sűrűsödni, még egy bögre vizet hozzáadunk, és igény esetén beledobáljuk a sonkát.
- Amint ez a lé is besűrűsödött és a krumpli is elég finom lett, az ételünk elkészült.
- Tálaláskor tehetünk a tetejére vegán tejfölt, és fogyaszthatjuk is kovászos uborkával kiegészítve.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!