EgészségBlog

Tej- és tojásmentes kakaós csiga leveles tésztából

Szerző: virag Közzétéve:

Könnyű recept reggelire vagy uzsonnára, amivel nincs sok dolgod.

Ami nekem a leginkább hiányzott az életemből a tojásallergiámból kifolyólag, az a kakaós csiga. Iszonyatosan édesszájú vagyok, reggelire egyszerűen nem esik jól sósat enni, és ha nagyon siettem sem tehettem meg azt amit mások, nem tudtam bemenni egy pékségbe venni valami finomat, mert csak nagyon kevés helyen van, nagyon korlátozott kínálatú mindenmentes péksütemény. Szerencsére leveles tésztából mi magunk is elkészíthetjük legalább olyan finoman otthon, mint amilyen finomak a boltokban vásárolhatóak. Ha még egészségesebb finomságot szeretnénk, akkor már tönköly változatban is kapható a tészta, és cukormentesen is kivitelezhetjük. (Én nádcukrot szoktam használni, de helyettesíthető xilittel, vagy eritrittel is). A csiguszok elkészítési ideje egyébként nem kerül többe 10 percnél, a többit majd a sütő elvégzi!

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (tönköly vagy sima)
  • holland kakaópor
  • nádcukor
  • porcukor (elhagyható)
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A legtöbb esetben a leveles tésztát már nem kell kinyújtani, hiszen kinyújtott formában, feltekerve vásároljuk meg. Ígyhát első lépésként csak kitekerjük a tésztatekercsünket, és kicsit benedvesítjük vízzel a felületét az ujjaink segítségével, hogy jobban odatapadjon a kakaópor.
  2. A holland kakaóport ízlés szerint összekeverjük nádcukorral, xilittel vagy eritrittel.
  3. Az egész tésztát jól beszórjuk kakaóporral, üres felületet ne hagyjunk.
  4. Tekerjük fel a tekercset vízszintes irányból, majd felszeleteljük.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy margarinnal, és elhelyezzük egymástól 2-3 centire a csigákat.
  6. Majd előmelegített sütőben 180 fokon alul felül sütéses programon, 20-30 percen keresztül finom ropogósra sütjük, igény esetén megszórhatjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is.