Naturablog

A világ legegyszerűbb chilis sárgarépa krémlevese -tej nélkül

Szerző: virag Közzétéve:

Maximum 5 percet kell rászánnod!

Bevallom, nálam a főzés akkor öröm, ha a lehető legkevesebb energiával és időbefektetéssel a legfinomabb ételeket tudom elkészíteni. Éppen ezért igyekszem kísérletezni, hogyan lehet a legegyszerűbben jó kajákat készíteni, és ki is fejlesztettem a hihetetlenül gyors, mégis finom chilis sárgarépa krémlevesét. Nem is húzom tovább az időt, készítsük inkább el!

Hozzávalók:

  • 5 db nagy sárgarépa
  • chili fűszer vagy pár szelet chili paprika
  • növényi tej
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem, magok a díszítéshez
  • saját preferencia szerint pirított kenyér vagy levesgyöngy
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Először megpucoljuk a sárgarépákat, majd nagyobb darabokra vágjuk őket, és felrakjuk főni egy edény vízbe.
  2. Ha a répák kellőképpen megpuhultak, akkor a répákat egy turmixgépbe (én smoothie készítő gépben csinálom) tesszük, hozzáöntjük a főzővizet, és nagyjából 100 ml növényi tejet. (Fontos, hogy ne legyen túl sok se a víz se a tej, de azért lepjék el a répákat, így kapunk csak krémes állagot.)
  3. Ezután sót, borsot és chilit teszünk hozzá ízlés szerint, majd összeturmixoljuk.
  4. Ha ezzel megvagyunk, tálaljuk és saját preferencia szerint friss petrezselyemmel, levesgyönggyel, pirítóssal, és magokkal tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!