A világ legegyszerűbb chilis sárgarépa krémlevese -tej nélkül
Maximum 5 percet kell rászánnod!
Bevallom, nálam a főzés akkor öröm, ha a lehető legkevesebb energiával és időbefektetéssel a legfinomabb ételeket tudom elkészíteni. Éppen ezért igyekszem kísérletezni, hogyan lehet a legegyszerűbben jó kajákat készíteni, és ki is fejlesztettem a hihetetlenül gyors, mégis finom chilis sárgarépa krémlevesét. Nem is húzom tovább az időt, készítsük inkább el!
Hozzávalók:
- 5 db nagy sárgarépa
- chili fűszer vagy pár szelet chili paprika
- növényi tej
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem, magok a díszítéshez
- saját preferencia szerint pirított kenyér vagy levesgyöngy

Elkészítés:
- Először megpucoljuk a sárgarépákat, majd nagyobb darabokra vágjuk őket, és felrakjuk főni egy edény vízbe.
- Ha a répák kellőképpen megpuhultak, akkor a répákat egy turmixgépbe (én smoothie készítő gépben csinálom) tesszük, hozzáöntjük a főzővizet, és nagyjából 100 ml növényi tejet. (Fontos, hogy ne legyen túl sok se a víz se a tej, de azért lepjék el a répákat, így kapunk csak krémes állagot.)
- Ezután sót, borsot és chilit teszünk hozzá ízlés szerint, majd összeturmixoljuk.
- Ha ezzel megvagyunk, tálaljuk és saját preferencia szerint friss petrezselyemmel, levesgyönggyel, pirítóssal, és magokkal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!