Naturablog

Így helyettesítheted a tojást reggelinél: Vegán francia pirítós 10 perc alatt

Szerző: virag Közzétéve:

Tuti recept, ha nagyon hiányzik a bundás kenyér!

A hagyományos francia pirítóst tejjel és tojással készítjük, ami az itthoni ételek közül leginkább a bundás kenyérhez hasonlítható. Aki tej és tojásallergiával küzd, annak ez az ínycsiklandó reggeli bizonyára nagyon hiányzik, de nyugi, manapság már a tej a tojás is könnyen pótolható, csak a megfelelő recept és hozzávaló kell hozzá. A csicseriborsóliszt és a növényi tej is használható egy mentes változathoz, előbbi ráadásul teljes mértékben hasonlít a tojás ízéhez – főleg fekete sóval meghintve. Az én francia pirítósomhoz azonban a banánt használjuk tojáshelyettesítőként, amely ugyanakkor természetes édességet kölcsönöz az ételnek.

Hozzávalók:

  • 2 banán
  • 130 ml növényi tej
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 szelet kenyér (ez lehet gluténmentes is)
  • olaj a sütéshez
  • juharszirup vagy méz
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A banánt egy edényben villával összepépesítsük, majd hozzáadjuk a növényi tejet, a sót, a cukrot, a fahéjat és a vanília aromát, ezt követően jó alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Tegyük a kenyérszeleteket a pépbe, és alaposan fordítgassuk bele őket, hogy felszívják a keverékünket.
  3. A olajat (alternatív megoldásként vegán margarint is használhatunk) megolvasztjuk egy serpenyőben, aranybarnára pirítjuk benne a kenyereket mindkét oldalukon.
  4. Ha kisütöttük mindent, ízlés szerint juharsziruppal, mézzel vagy porcukorral, és friss gyümölcsökkel tálaljuk, de akár vegán natúr joghurtot vagy lekvárt is kenhetünk a tetejére.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!