Naturablog

A világ leggyorsabb paradicsomszószának receptje: Eredeti olasz és mindössze 4 hozzávalóból

Szerző: virag Közzétéve:

Ezt lesz az új kedvenc recepted, ha paradicsomszósz főzéséről van szó!

Könnyebb és gyorsabb főzés ennél aligha lehetséges! Az olasz főzőlegenda, Marcella Hazan finom pomodoro receptjével még a hagymát sem kell felaprítanunk… Csak tegyük a paradicsomkonzervet, a vajat, a félbevágott hagymát és a sót egy serpenyőbe, és pároljuk körülbelül egy órát. Aztán már készen is van. Hát nem csodás?!

Hozzávalók kb 3 adaghoz:

  • 1 doboz egész paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma, meghámozva és félbe vágva
  • 5 ek vegán vaj
  • 200 g spaghetti
Forrás:unsplash.com

Elkészítés:

  1. Először a sűrített paradicsomot tegyük egy serpenyőbe, és enyhén törjük össze a kezünkkel.
  2. Ezután adjuk hozzá a vajat, a sót és a fél hagymát, melegítsük fel, és fedő nélkül pároljuk alacsony lángon körülbelül 45-60 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  3. Fakanállal időnként megkeverjük, közben még jobban összetörjük a paradicsomot.
  4. Közben megfőzzük a spaghettit, a csomagoláson utasításai szerint.
  5. A végén vegyük ki a hagymát a szószból, és adjuk hozzá a paradicsomot a főtt spaghettihez. És ami mindig jó paradicsomszósszal  Finomítsuk vegán parmezánnal és bazsalikommal.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!