A világ leggyorsabb paradicsomszószának receptje: Eredeti olasz és mindössze 4 hozzávalóból
Ezt lesz az új kedvenc recepted, ha paradicsomszósz főzéséről van szó!
Könnyebb és gyorsabb főzés ennél aligha lehetséges! Az olasz főzőlegenda, Marcella Hazan finom pomodoro receptjével még a hagymát sem kell felaprítanunk… Csak tegyük a paradicsomkonzervet, a vajat, a félbevágott hagymát és a sót egy serpenyőbe, és pároljuk körülbelül egy órát. Aztán már készen is van. Hát nem csodás?!
Hozzávalók kb 3 adaghoz:
- 1 doboz egész paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma, meghámozva és félbe vágva
- 5 ek vegán vaj
- só
- 200 g spaghetti

Elkészítés:
- Először a sűrített paradicsomot tegyük egy serpenyőbe, és enyhén törjük össze a kezünkkel.
- Ezután adjuk hozzá a vajat, a sót és a fél hagymát, melegítsük fel, és fedő nélkül pároljuk alacsony lángon körülbelül 45-60 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- Fakanállal időnként megkeverjük, közben még jobban összetörjük a paradicsomot.
- Közben megfőzzük a spaghettit, a csomagoláson utasításai szerint.
- A végén vegyük ki a hagymát a szószból, és adjuk hozzá a paradicsomot a főtt spaghettihez. És ami mindig jó paradicsomszósszal Finomítsuk vegán parmezánnal és bazsalikommal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!