Naturablog

Szezonális téli recept: A kelkáposzta izgalmas csavart ad ehhez a lasagne-hoz

Szerző: virag Közzétéve:

Két tábor van a kelkáposztával kapcsolatban: egyesek szeretik ezt a szezonális zöldséget, és télen chipsként, burgonyával fogyasztják. És vannak azok, akik egyáltalán nem tudnak mit kezdeni a kelkáposztával. De ez most változhat – a finom kelkáposzta lasagne-nak köszönhetően. 

Az olasz klasszikusok és a kelkáposzta kulináris fúziója télen különösen jó ízű , fontos vitaminokat biztosít, és kiváló alternatívája a hagyományos tésztarecepteknek. A lasagne megadja a kelkáposztának azt a modern hatást, ami már régóta hiányzott, és megmutatja, milyen sokoldalú lehet a saját receptjeidben!

Hozzávalók: 

  • 450 g fagyasztott kelkáposzta
  • 1 hagyma
  • 150 g lasagne lap
  • 100 g sonka
  • 100 g vegán reszelt sajt
  • 200 g vegán főzőtejszín
  • 1 ek olaj
  • 800 g apróra vágott paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g napraforgómag
  • Só bors
Forrás:Instagram/matlagerskan

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó/felső hőfokon. 
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük a felolvasztott kelkáposztával. 
  3. Sózzuk, borsozzuk, és öntsünk hozzá 120 gramm tejszínt. 
  4. Az apróra vágott paradicsomot fokhagymával egy lábasban megfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. 
  5. A paradicsomszószt először rakott edénybe tesszük, majd rétegezzük a lasagne lapokkal, kelkáposztával és sonkával. Addig ismételjük, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk – az utolsó réteg legyen lasagne lap. 
  6. Kenjük meg a maradék tejszínnel, majd szórjuk rá a sajtot és a napraforgómagot a lasagne -ra. 
  7. Sütőben 30-40 percig sütjük, és már készen is vagyunk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!