Szezonális téli recept: A kelkáposzta izgalmas csavart ad ehhez a lasagne-hoz
Két tábor van a kelkáposztával kapcsolatban: egyesek szeretik ezt a szezonális zöldséget, és télen chipsként, burgonyával fogyasztják. És vannak azok, akik egyáltalán nem tudnak mit kezdeni a kelkáposztával. De ez most változhat – a finom kelkáposzta lasagne-nak köszönhetően.
Az olasz klasszikusok és a kelkáposzta kulináris fúziója télen különösen jó ízű , fontos vitaminokat biztosít, és kiváló alternatívája a hagyományos tésztarecepteknek. A lasagne megadja a kelkáposztának azt a modern hatást, ami már régóta hiányzott, és megmutatja, milyen sokoldalú lehet a saját receptjeidben!
Hozzávalók:
- 450 g fagyasztott kelkáposzta
- 1 hagyma
- 150 g lasagne lap
- 100 g sonka
- 100 g vegán reszelt sajt
- 200 g vegán főzőtejszín
- 1 ek olaj
- 800 g apróra vágott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g napraforgómag
- Só bors

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó/felső hőfokon.
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük a felolvasztott kelkáposztával.
- Sózzuk, borsozzuk, és öntsünk hozzá 120 gramm tejszínt.
- Az apróra vágott paradicsomot fokhagymával egy lábasban megfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.
- A paradicsomszószt először rakott edénybe tesszük, majd rétegezzük a lasagne lapokkal, kelkáposztával és sonkával. Addig ismételjük, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk – az utolsó réteg legyen lasagne lap.
- Kenjük meg a maradék tejszínnel, majd szórjuk rá a sajtot és a napraforgómagot a lasagne -ra.
- Sütőben 30-40 percig sütjük, és már készen is vagyunk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!