Egyszerűbb, mint az eredeti: tej- és tojásmentes lasagne
Imádom a lasagnet, de eddig minden próbálkozásomról csak rossz emlékeim vannak. Egyrészt mindig nagyon hosszú idő volt elkészíteni, másrészt rendszeresen elrontottam a mentes besamelt. Hosszú keresés után véletlenül, egy német oldalon találtam rá a tökéletes receptre. Úgy döntöttem, most megosztom veletek, hiszen mindössze 60 perc alatt. A vegánoknak kipótoltam teljesen a húsmentes változattal, így számukra is könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 1 db hagyma
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 120 g darált hús (vagy vegán szójakocka)
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk fokhagymakrém
- 2 ek balzsamecet
- só, bors
- 2 tk paprikapor
- 250 ml pürésített paradicsom
- Boltban vásárolható lasagne lapok (ezekből van tojásmentes)
- 60 g áztatott kesudió
- citromlé
- 1 ek keményítő
- 2 ek élesztő
- 150 ml víz
- vegán sajt

Elkészítés:
- A hagymát finom kockákra vágjuk, a cukkinit és a sárgarépát finomra reszeljük. Tegyük őket egy serpenyőbe, keverjük hozzájuk a paradicsompürét és a fokhagymakrémet, a darált húst ( vagy vegán húspótlónkat) és együtt pirítsuk meg mind.
- Fűszerezzük balzsamecettel, sóval, borssal és paprika keverékkel, majd keverjük hozzá a többi paradicsomot, és közepes lángon főzzük.
- Öntsük egy részét a szósznak a bevont tepsibe, amire már leraktunk egy réteg lasagne lapot. Majd tegyünk rá ismét a lasagne lapokat.
- A mártásunkhoz tegyük az áztatott kesudiót sóval, egy kis citromlével, keményítővel, élesztővel és vízzel a turmixgépbe, és rövid ideig pürésítsük a legmagasabb fokozaton.
- Rövid ideig forraljuk fel a besamelmártást, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután kenjük a besamelmártást a lasagne lapok tetejére. Öntsünk még egy adag szószt, még egy adag tésztalapot, és még egy bőséges besamel réteget a tetejére, szórjuk meg vegán sajttal.
- Süssük a lasagnet 35 percig 185 ° C-on, előmelegített sütőben, és már készen is vagyunk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!