Egy étel, ami a szíved is megmelengeti: Póréhagyma leves pirítóssal
A krémes póréhagyma leves egy könnyen elkészíthető, egészséges recept, ami teszi a dolgát a hideg őszi napokon.
Bevallom, bár időnként eszek húst, sokkal jobban kedvelem a vegán ételeket. Ugyan az allergiáim miatt sok finomságról le kell mondanom, vannak receptek, amik mindenért kárpótolnak. Ilyen ez a könnyű póréhagyma leves is, amit pirítóssal szoktam tálalni. Nem húzom tovább az időd, mutatom a receptet – mert ha valamit, idén ősszel ezt neked is ki kell próbálnod.
Hozzávalók:
- 600 g póréhagyma
- 1 konzerv fehér bab
- 2 ek vegén vaj vagy kókusz zsír
- ½ l marhahúsleves
- ¼ l almalé
- 150 g vegán tejszín
- 1 csomag gyógynövény keverék
- só
- bors

Elkészítés:
- A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és karikákra vágjuk, illetve leöblítjük a babot.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vegán vajat, és a póréhagymát színtelenre pirítjuk.
- Távolítsunk el ebből 3 evőkanál póréhagymát és tegyük félre.
- Öntsük az alaplét, az almalevet és a babot az edénybe, fedjük le és főzzük 10-12 percig.
- Finoman pürésítsük a babot és póréhagymát botmixerrel, és lassan öntsük bele a vegán tejszínt.
- Keverjük össze a fagyasztott gyógynövényeket és a levesbe visszatett póréhagymát, majd főztünket sózzuk, borsozzuk.
- Pirítóssal, vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!