Naturablog

Egy étel, ami a szíved is megmelengeti: Póréhagyma leves pirítóssal

Szerző: virag Közzétéve:

A krémes póréhagyma leves egy könnyen elkészíthető, egészséges recept, ami teszi a dolgát a hideg őszi napokon.

Bevallom, bár időnként eszek húst, sokkal jobban kedvelem a vegán ételeket. Ugyan az allergiáim miatt sok finomságról le kell mondanom, vannak receptek, amik mindenért kárpótolnak. Ilyen ez a könnyű póréhagyma leves is, amit pirítóssal szoktam tálalni. Nem húzom tovább az időd, mutatom a receptet – mert ha valamit, idén ősszel ezt neked is ki kell próbálnod.

Hozzávalók:

  • 600 g póréhagyma
  • 1 konzerv fehér bab 
  • 2 ek vegén vaj vagy kókusz zsír
  • ½ l marhahúsleves
  • ¼ l almalé
  • 150 g vegán tejszín
  • 1 csomag gyógynövény keverék
  • bors 
Forrás:Instagram/pagan_valentina

Elkészítés:

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és karikákra vágjuk, illetve leöblítjük a babot.
  2.  Egy serpenyőben felhevítjük a vegán vajat, és a póréhagymát színtelenre pirítjuk. 
  3. Távolítsunk el ebből 3 evőkanál póréhagymát és tegyük félre. 
  4. Öntsük az alaplét, az almalevet és a babot az edénybe, fedjük le és főzzük 10-12 percig.
  5. Finoman pürésítsük a babot és póréhagymát botmixerrel, és lassan öntsük bele a vegán tejszínt. 
  6. Keverjük össze a fagyasztott gyógynövényeket és a levesbe visszatett póréhagymát, majd főztünket sózzuk, borsozzuk.
  7. Pirítóssal, vagy levesgyönggyel tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!